Dubai Kanal Projesi için Kazı Çalışmaları Başladı

Türkiye'den Mapa ve MNG Holding'e bağlı Günal A.Ş.'nin de dahil olduğu 544 milyon dolarlık Dubai Kanal projesi için kazı çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Yerel medyada çıkan haberlere göre, Safa Parkı etrafındaki bazı yollar kazı çalışmaları için trafiğe kapatıldı. Parkın doğu kısmındaki büyük bir kesim de ziyaretçilere kapatıldı. Uzmanların şu an için yeraltından geçen boru ve kabloları tespit için çalıştığı ve öncelikle bunların başka alana taşınacağı öğrenildi.

Kanal İstanbul projesinin benzeri olan Dubai Kanal projesi üç ayrı ihale ile tamamlanacak. Yetkililere göre ilk ihale ile şehrin en önemli ulaşım yollarından birisi olan Şeyh Zayid caddesi üzerine 16 şeritli köprü inşa edilecek. İkinci ihale El Vasl ve Jumeyra Deniz Yolu üzerine yapılacak altı şeritli iki köprüyü kapsayacak. Üçüncü ihale ile kanalın geliştirilmesi ele alınacak. Toplam uzunluğu 3 km’yi bulacak kanal, İş Körfezi (Business Bay) bölgesinden başlayıp Jumeyra deniz kıyısına kadar uzanacak. Projenin üç yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın