Dubai EXPO 2020 Finlandiya Pavyonu: “Kar Pelerini”

Dubai EXPO 2020’deki Finlandiya Pavyonu’nu JKMM Architects tasarlıyor.

“Kar Pelerini” olarak adlandırılan yapının tasarımında, her kışın başlangıcında Finlandiya’nın peyzajını kaplayan ince, beyaz, ilk kar tabakasından ilham alınmış.

Pavyonun, ana girişindeki form ile geleneksel Arap çadırlarına atıfta bulunularak hem ülkenin kendi kültürü hem de EXPO’nun düzenlendiği coğrafyanın kültürü bir araya getiriliyor.

Sürdürülebilirlik, JKMM’nin tasarımı ve sonraki inşaat süreci boyunca yol gösterici bir tema olmuş. Sınırlı sayıda Fin malzemesinin ithal edilmesi dışında, “kar pelerin” neredeyse tamamen yerel malzemeler kullanılarak inşa edilecek. Böylece gereksiz lojistik ve taşımacılığın yol açtığı çevresel yükün azaltılması planlanıyor. Ayrıca kullanılan malzemelerin % 80-85’i EXPO bittikten sonra geri dönüştürülecek ve tekrar kullanılacak.

“Kar Pelerini”nin ve ülkenin ana teması “Finlandiya – gelecekteki mutluluğu paylaşıyor.” Pavyon’un yetkilisi Severi Keinälä “Fin mutluluğu insanların, doğanın ve teknolojinin ortak yaşamasına dayanıyor. Bu derin bağlantı, günlük Fin yaşamının kalitesinin kökeni. Finlandiya Pavyonu, ziyaretçileri Finlandiya’nın güçlü yönleri olan doğa, sürdürülebilirlik, eğitim, teknik bilgi, işlevsellik boyunca bir yolculuğa çıkararak bu mutluluğu ziyaretçilere iletecek,” diyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın