Dramatik Bir Tasarıma Sahip Yeni Aesop Mağazası

Avusturyalı kozmetik firması Aesop, İspanya'daki yeni mağazasının kapılarını açtı.

Fotoğraflar: Aesop

Avusturyalı kozmetik firması Aesop, Brezilyalı grup Natura’nın bir parçası olarak Barozzi Veiga’nın tasarladığı proje ile Barselona’da konumlandırılmış yeni şubesinin kapılarını açtı. Bu yeni şube, Eixample semtindeki Consell de Cent sokağında açılan ilk mağaza.

Marka, Madrid’deki rağbet gören Claudio Coello sokağındaki mağazasının kapılarını Eylül ayında açmış. Mağazanın dramatik ölçüleri cephede kendini gösteriyor; uzun neoklasik sütunlarla çevrili ince, koyu renkli metal bir monolit. Ziyaretçiler içeri girdiklerinde, yalnızca birkaç öğeyle tanımlanan, etkileyici ve konumları net ritmik bir diziyle karşılanıyor.

Barozzi Veiga, Barselona’da gri bir kutu tasarlamış. Kutuda, üç sütun ile vurgulanan yüksek tavanlar bulunuyor. Paralel olarak duvarlara tutturulmuş bir tezgah ve perdahlı çelik bir vitrin uzanıyor.

Ana salonun nötr karakteri, görüş alanının dışındaki -sıkıştırılmış ölçekli ve sarmalayıcı eğrilerden oluşan- yarı dairesel alana yönlendiriyor. Bu alan ziyaretçiler için; cilt, saç, vücut ve ev ürünleri hakkında kişiselleştirilmiş uygulamalara ayrılmış daha özel bir mekan sunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın