Downtown Design’da “Galibiyet, Zafer, & Aşk”

Ürün tasarımcısı Khalid Shafar, Yemen'de hayatını kaybeden Birleşik Arap Emirlikleri askerlerinin anısına bir enstalasyon tasarladı.

Amerikan Sertağaç İhracat Konseyi (AHEC) ile ürün tasarımcısı Khalid Shafar işbirliğinin ürünü olan ve “Galibiyet, Zafer, & Aşk” adlı enstalasyon, 27-30 Ekim tarihlerinde Dubai Tasarım Bölgesi’nde düzenlenen Downtown Design 2015 kapsamında sergileniyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında Yemen’de hayatını kaybeden Birleşik Arap Emirlikleri askerlerinin anısına tasarladığı enstalasyonda Shafar, Amerikan kiraz ve yumuşak akçaağaç kullanarak hazırladığı toplam 45 ahşap tabureyi, bölgeye özgü kurulumda yerleştiriyor. Shafar’ın palmiye ağaçlarından esinlenerek tasarladığı LITTLE PALM (Küçük Palmiye) taburesinden türetilen sertağaç tabureler, BAE askerlerini hatırlatacak metafor olarak sunuluyor.

Khalid Shafar enstalasyonla ilgili şunları dile getirdi: “2013 yılı Şubat ayında, Dubai’deki Hükümet Zirvesi’nde, Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktum tarafından tanıtılan ünlü üç parmak işareti olan ‘Win, Zafer, & Love’ (Galibiyet, Zafer, & Aşk), iş ahlakı, başarı ve ulus sevgisi için yenilikçi bir marka olmuştur. Bu slogan sembol, hayatını kaybeden askerler için tam bir temel ve inanç kaynağıdır. Bu çalışma benim AHEC ile ikinci işbirliğim ve bu sayede kaybettiğimiz kahramanların anısına gerçekleştirdiğim bir projede, iki harika sertağaç türüyle çalışma imkanı buldum. “

Etiketler

Bir yanıt yazın