Dorte Mandrup ve Gelecekte Eğitim Yapıları

VÇMD Eğitim Yapıları kitabı tanıtım gecesi Dorte Mandrup'ın katılımıyla yapıldı.

VÇMD Eğitim Yapıları Kitabı tanıtım gecesi ve Danimarkalı mimar Dorte Mandrup’ın sunumu 22 Ocak Çarşamba akşamı Yapı Endüstri Merkezi’nde ve eş zamanlı olarak TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapıldı.

Tanıtım gecesi, Sinan Köksoy, Yeşim Hatırlı ve Banu Binat’ın konuşmalarıyla başladı.

Açılış konuşmalarının ardından eğitim yapıları konusunda Danimarkalı mimar Dorte Mandrup sunumunu yaptı. Sunumunda eğitim yapılarının tasarımına yönelik farklı yaklaşımları kendi projelerinden örnekler vererek izleyicilere aktaran Mandrup, eğitim yapılarını tasarlarken çocuklarla birlikte çalıştıklarını ve tasarımlarının sürdürülebilir ve gerçekçi olmasına dikkat ettiklerini söyledi. Sunumun ardından Şebnem Yalınay Çinici’nin moderatörlüğünde soru-cevap bölümüne geçildi.

Eğitim yapısı tasarlanamanın diğer yapı türlerini tasarlamaktan farkı var mı sorusu üzerine “Bu hangi yaş grubu ve kullanıcı için proje ürettiğinize göre değişir. Çocukların ve büyüklerin ihtiyaçları çok farklı.” diyerek cevap veren Dorte Mandrup, geleceğin eğitim mekânları sorusu üzerine değişen teknoloji ile eğitim mekanlarının da değişeceğini ve “daha sofistike” olacağını belirtti.

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi kapsamında hazırlanan “Eğitim Yapıları” başlıklı kitabı Türkiye’de 2000 yılı sonrasında inşa edilen okul öncesi eğitim yapıları, kampüsler, teknoparklar, ArGe merkezleri gibi eğitimle doğrudan ilişkili yapılardan oluşan 49 projelik bir seçkiden oluşuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın