Dört Farklı Kütleye Sahip Körfeze Bakan Bir Ev

Caballero Colón Architects tarafından tasarlanan, farklı biçimlere sahip dört kütleden oluşan konut, Balear Adaları'nın görkemli manzarasına hakim.

Madrid ve Palma de Mallorca merkezli mimarlık stüdyosu Caballero Colon Architects, tuğla zemin üzerinde yükselen, dört farklı çıkıntılı kütleye sahip Can Canyís isimli konut projesine imza attı.
Konut, yerel yabani bitki örtüsüyle kaplı sarp ve kayalık bir yamaçta Mallorca Adası’ndaki Canyamel Körfezi’nin muhteşem manzarasına hakim bir konumda bulunuyor.

Konutu oluşturan her bir kütle, körfeze doğru büyüleyici manzarasıyla farklı ihtiyaçlara uygun şekilde tasarlanmış. Binaya zemin kattan giriş yapılıyor ve oradan kullanıcılar kumtaşı ile döşenmiş bir zikzak yolu izleyerek ya da asansör kullanarak ana girişe ulaşıyor. Evin ilk kütlesi oturma ve yemek odalarını birleştiriyor, ziyaretçiler bu alanı çevreleyen geniş pencereler sayesinde körfezin muhteşem manzarasıyla karşılaşıyor. Bu alandan havuzlu geniş terasa erişim sağlanıyor.

Aynı katta, bitişik kütlede özel banyolu bir yatak odası, mutfak ve ev sahiplerinin çeşitli ihtiyaçlarına cevap veren kullanışlı bir oda daha bulunuyor. Üst katta ise birbirinden bağımsız 2 ayrı kütlede aynı büyüklükte banyolu iki tane yatak odası yer alıyor.

Her bir kütle arasındaki bağlantılar iç ve dış arasındaki sınırı bulanıklaştıran ara geçiş boşlukları yoluyla sağlanıyor.

Mimarlar kavramsal olarak, adanın doğal yaşam alanını ve mimari geleneğini yansıtan malzeme ve renklerie sahip dört ana yaşam alanına ve aralarındaki geçiş alanlarına aynı önemi vermiş. Evin sahip olduğu değişen manzaralar ise büyük bir görsel zenginlik sağlıyor.

Binanın kısmen yeraltındaki konumu sabit bir iç iklimin korunmasına yardımcı oluyor. Her bir kütle farklı seviyeleri ve yönelimleri ile küçük iç avlu ve yeşillikleriyle birlikte hafif hava akımları oluşturarak yaz aylarında da klima sistemi kullanmadan ortamın serin olmasını sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın