Doorn’da Renkli Bir Okul Binası

Doorn’da açılan renkli okul, MoederscheimMoonen Architects ve Spring Architecten iş birliği ile tasarlandı.

Uygulama süreci, inşaat sırasında eğitimin kesintiye uğramaması üzerine organize edildi. Mimarlar, eğitim ve spor işlevlerini iki ayrı binaya ayırdı. Yeni okul binası eski spor alanı üzerine inşa edildi. Bu yöntem, inşaat ve yıkım sürecinin aşamalar ile ilerlemesini mümkün kıldı.

Amaçlarının kompakt, koridorların olmadığı ve tüm odaların etkin öğrenme alanları haline geleceği bir okul binası tasarlamak olduğunu belirten tasarımcıların bu yaklaşımı; farklı çalışma platformlarının ve sınıfların, okulun dinamik merkezi etrafında kümelenmiş olduğu üç katmanlı bir tasarıma yol açıyor. İzlenen tasarım stratejileri doğrultusunda yapı içerisinde daha az geçiş alanı ve daha fazla çalışma alanı ortaya çıkıyor. Binada ayrıca, ilham verici bir öğrenme ortamı yaratan bir dizi benzersiz alan ve işlev bulunuyor. Binada bulunan oditoryum, uygulama odaları ve çalışma odasının normal okullardaki sınıflara göre daha göz alıcı ve ilgi çekici olduğu belirtiliyor.

Aslında bina içinde bir bina yaptık; bir çatı ile iki tabakalı bina içerisinde çok kompakt üç katmanlı bir bina. Renkli çelik çıtalarla tasarladığımız güçlü ve akılda kalıcı görünüşe sahip ikinci cephe, iç ve dış mekan arasında kademeli bir geçiş sağlıyor.

Spor, Revius Lyceum’da eğitimin önemli bir parçası olmakla beraber ve peyzaj tasarımında da önemli role sahip. Ana spor sahasının çevreyle olan etkileşimini azaltmak amacıyla sahanın çevresini kaplayacak peyzaj öğeleri bulunuyor.

Spor binasının tasarımında üç farklı spor salonu, anıtsal bir ağacın çevresine yerleştirildi. Böylece ağaçlar, bireyleri spor tesisine girmeye teşvik eder iken aynı zamanda sıcak ve doğal materyal seçimi ile yapı da vurgulanıyor. Bununla birlikte, arazi içerisinde plaj voleybolu sahası, futbol sahası ve öğrencileri spora teşvik eden farklı egzersiz ve aktivite alanları da mevcut.

Öğretmenler ve öğrenciler tarafından coşkuyla karşılanan eğitim kompleksi, Ağustos 2017’den beri kullanımda.

Etiketler

Bir yanıt yazın