Dönüşümle yeşil binalar arttırılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümle yeşil binaların artırılacağını açıkladı. Bu kapsamda çevre dostu ürünlere teşvik sağlanacak.

Bu yıl ilk defa düzenlenen Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle dün Swissotel’de başladı. Zirvede konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeşil binaların yapımı ve doğa dostu malzemelerin kullanılması konusunda hem vergi hem de kredi teşvikleri sağlanacağının müjdesini verdi.

Yeni yapılarda enerji tasarrufunun yüzde 20 ile 80 oranında arttığını söyleyen Bayraktar, bugüne kadar 10 bin binaya çevre dostu bina sertifikası verdiklerini belirtti. Bayraktar, “Eski binalar enerjiyi savuruyor. Yalıtımı çok kötü binalar. O nedenle enerjiyi üretmek kadar savurmamak da, karbon salımını azaltmak da önemli” diye konuştu.

Marmara’dan başlayacak
Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüme Marmara’dan başlayarak Doğu’ya doğru devam edeceklerini açıkladı. “Hükümet olarak bunda kararlıyız” diyen Bayraktar, Van’ın yeni bir marka şehir olması konusunda ciddi yatırımlar yapacaklarını da kaydetti.

Etiketler

Bir yanıt yazın