Dongfengyun’un Benzersiz Tuğla Mimarisi ile Tasarlanmış Bir Otel

Hong Kong merkezli iç mimarlık ofisi Cheng Chung Design, Çin kırsalındaki büyük bir sanat enstalasyonunun parçasını oluşturan Dongfengyun Hotel Mi'Le'nin iç mekanlarında yumuşak tonlu malzemeler kullanmış.

Otel, yerel sanatçı Luo Xu tarafından tasarlanan Çin’in Yunnan bölgesinde bulunan yeni bir köy olan Dongfengyun Sanat Kasabası’nda yer alıyor. İki mil karelik bir alana yayılan proje, yerel olarak fırınlanmış kırmızı tuğlalardan inşa edilmiş bir dizi kıvrımlı yapıdan oluşmuş.

Butik otel markası Mgallery tarafından işletilen otelde 232 oda, iki restoran, iki bar, bir açık yüzme havuzu ve toplantı salonları tasarlanmış.

Cheng Chung Design (CCD) tarafından hayata geçirilen iç mekanlar, doğal malzemeleri sessiz bir renk paleti ve yumuşak aydınlatma ile eşleştirerek mimarinin ayırt edici biçimlerini ortaya koymuş.

Mimarlık ofisi, Dongfengyun’daki tüm iç mekan tasarımlarının yanı sıra, bir bölümü sanat galerisi olarak kullanılan bir restoran olan %50 Cloud Artists Lounge’ı da tamamlamış.

Otel için aydınlatma ve ambiyans, tasarımın temel amaçları olarak belirlenmiş. Bu, giriş alanında, üstünde bir çatı penceresi ve merkezinde bir havuz bulunan dramatik bir kase şeklindeki hacimde belirginleştirilmiş.

İçeri giren doğal gün ışığı ile dinamik ışık ve gölgelerin mekanda özgürce hareket etmesi sağlanmış. Mimarlık ofisi, otel genelinde konuklar için doğru dengeyi sağlamak amacıyla mütevazi malzemeleri lüks donanım ve kaplamalarla birleştirmiş.

Bu, sıkıştırılmış toprak ve kil karolar gibi malzemelerin cilalı taş zeminler ve yüksek kaliteli mobilyalarla eşleştirildiği restoran ve lobi alanlarında özellikle öne çıkarılmış.

Misafir odaları ve süitler, çarpıcı kemerli pencereleri olan açık hava koridorlarıyla erişilen geniş bir avlu etrafında düzenlenmiş. Odalar yerel kaynaklı seramikler ve diğer objelerle dekore edilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın