Don Draper Yeni Eviyle Geri Dönüyor!

5. sezonu Türkiye'de 16 Nisan 2012 Pazartesi gecesi 23:00'da gösterilmeye başlanacak olan efsane dizi Mad Men'in esas adamı Don Draper'ın evine göz atmak ister misiniz?

1960’lar, New York, reklam dünyası, sigara, içki, feminizm, homofobi, ırkçılık, ekonomi, politika, savaş, kadınlar, erkekler, entrika, seks, değişen zamanlar…  4 sezondur nefes kesen bol ödüllü, çok dedikodulu dönem dizisi Mad Men uzun bir aradan sonra ekranlara geri dönüyor.

25 Mart 2012 Pazar akşamı 5. sezonun ilk bölümü Amerikan AMC kanalında yayınlandı ve yeni sezonla birlikte dizinin hayranları Don Draper’ın Manhattan’da yer alan yeni eviyle tanışmış oldu. Takvimler 1966’nın Temmuz ayını gösterirken geçen sezonda bol bol misafiri olduğumuz Yukarı Batı Yakası’ndaki kasvetli bekar evinden kurtulmuş buluyoruz kendimizi.

LA Times yeni evli Don Draper’ın gıcır gıcır ikametgahı ile ilgili set dekoratörü Claudette Didul ile görüştü.

1960’larda yapımı tamamlanmış gibi gözüken, yerleri beyaz halı kaplı ve alt kottaki yaşama alanı, muhteşem şöminesi ve Case Study tarzı açık mutfağı ile daire göz kamaştırıyor. Ayrıca sabit TV setini de bünyesinde barındıran ceviz mobilyaları ve zamanın son teknolojisi tuşlu telefonuyla oldukça spor bir görünüme de sahip.

Didul’a göre Draper’ın alışık olduğumuz şık, modern tasarıma düşkünlüğü, yüksek teknolojili aletleri ve erkeksi çizgisi ile karısının genç işi olarak niteleyebileceğimiz renkli zevki bir tezat oluşturuyor ve ekliyor, “Evin hanımının yeni tip oda modellerini görmek için Don’u Bloomingdale’e sürüklediğini bir hayal edin”

Didul, set dekoratörlüğü yaparken 1960’ların çok satanlarından Betty Pepis ve “Decoration U.S.A.”in yaratıcıları olan Jose Wilson ve Arthur Leaman’ın kitaplarından ilham aldığını belirtti ve bu kitaplardaki odaların ve eşyaların renklerinin insanın dişlerini kamaştıracak kadar canlı olduğunu söylüyor.

Mutfakta mavi ve parlayan mercan dolaplar var ve Didul’a göre adeta mutluluğu ve umudu yansıtıyorlar. Ayrıca 1950’li yılların pastel tonlarının yerini daha parlak toprak renklerine bıraktığını ifade ediyor. Los Angeles Times Home Magazine’de yayınlanmış 1964 model kahverengi bir Frigidaire’i göstererek “Bu cihaz bütün dizi boyunca kullandığımız en favori nesne oldu” diyor.

Draperlar’ın oturma odasında Fabricut’tan alınmış retro malzemelere uyum sağlayan perdeler ve yeşil duvar kağıtları bulunuyor. Duvarın dışında ise Didul’un eBay’de satın aldığı Samsonite’ın hazırladığı 1964 model bir beyaz metal veranda yemek odası pencereden gözüküyor. Modüler kanepe ve puf “Mad Men”in yapım tasarımcısı Dan Bishop tarafından tasarlandı ve Omega Cinema Props tarafından üretildi. Don’un Lied Mobler marka siyah deri şezlongu Los Angeles’taki Galerie Sommerlath’dan ve dergi yığınları yine Los Angeles’ta bulunan Amsterdam Modern’den getirildi. Üstü cam olan sehpa Long Beach’teki Deja Vu’dan ve mutfaktaki tabureler Erik Buk tarafından Virginia’da satıcıdan Craigslist’ten satın alındı.

Yemek odası oldukça yoğun hissedilen bir Danimarka etkisine sahip. Yemek takımı ve büfe Danish Modern Noho’da satın alındı. 1960’lardakilere benzeyecek şekilde tasarlanmış halı, Los Angeles’ta S & J Biren zemin kaplamalarından alındı. Gri koltuk sadece “Bewitched”tekileri Didul’a hatırlattığı için yine Craigslist’ten satın alınan parçaların arasında yer aldı.

Özel yapım mutfak dolaplarının arasında yemek odasına geçiş olan kullanışlı bir pencere var ve bunu Etsy’den satın alınmış özel yapım davlumbaz ve biraz soldaki dönen baharat rafı tamamlıyor. Didul, Orange and Pomona, Pasadena Antique Center ve Annex and Novotny’s Antique Gallery’de bardak, tencere ve mutfak aksesuarları için alışveriş yaptığını da belirtiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın