Dominique Coulon & Associés’ten “Moulon” Okul Grubu

Dominique Coulon & Associés’ten “Moulon” Okul Grubu

Dominique Coulon & Associés tarafından tasarlanan Moulon okul grubu, XDGA ve peyzaj tasarımcısı Michel Desvignes'in hazırladığı masterplan üzerinde yer alıyor.

Fotoğraflar: Eugeni Pons

Proje, Gif-Sur-Yvette, Saclay Plateau, Fransa’da yer alıyor. Okul grubu, beyazdan siyaha değişen pikselli renk gradyanlarına sahip renkli binalardan oluşuyor.

Okul grubunun batısındaki binalar daha geçirgen, doğusundakiler ile daha opak bir kabuğa sahip. Birçok giriş (anaokulu, ilkokul, eğlence alanı) Moulon’un yaya yolu üzerinde yer alıyor ve okul grubu ile kamusal alan arasında doğrudan bir temas kuruyor.

Okul grubu, çevredeki ortamla kontrast oluşturmak için renk kullanarak kamuya açık bir yapı olarak statüsünü vurguluyor. Parselin kenarındaki cephelerdeki tuğlalar beyazdan siyaha değişen pikselli bir renk geçişine sahip.

Parselin çevresindeki cepheler, beyazdan siyaha değişen pikselli bir tuğla rengi gradyanına sahip. Bu, yalnızca çevreleriyle değil, aynı zamanda binanın merkeziyle de tezat oluşturuyor.

Anaokulu ve oyun alanı, okul dışı kabul alanı, kantin ve spor salonu zemin katta yer alıyor Okul grubunun her bir bileşeni, çocuklar için belirteçler olarak hizmet eden farklı alanlar ve zıtlıklar üreten kendi ayrı kimliğine sahip.

Kalan iki kat ilkokulu barındırıyor. Oyun alanı ise çatıda bulunuyor ve iki ayrı okuldaki çocuklar için açıkça ayrılmış alanlar sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın