Domates Mimarisi

Mimarlık fakültesinin bahçesine domates, patlıcan, mısır ekildi, herkes şaşkın.

Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin bahçesi bostana dönüştürüldü. Bahçede domates, patlıcan ve mısır ekildiği ortaya çıktı. Fakültenin girişindeki peyzaj için ayrılan alana ekilen bitki ve sebzeleri fakülte yönetiminin ektiği iddia edildi.

Gazi Fakültesi Mimarlık Fakültesi’nde farklı bir uygulamaya daha gidildi. Fakülte, daha önce de mimarlık maketlerinin içerisinde kilise tasarımlarının yer alması nedeniyle parçalanmasıyla gündeme gelmişti. Ayrıca fakülte yönetimi, fakülte binasının pencerelerinin önünde ve dış cephesinde bulunan figürleri, İsrail bayrağında yer alan Davud Yıldızı’na benzetmiş bunun üzerine figürler alçıyla kapatılmıştı. Değişiklik, yıldızların arasına alçı çekilerek yapılmıştı. Değişikliğin fakülte yönetimi tarafından istendiği belirtilmişti. Fakültenin öğretim üyeleri değişikliği fark etmelerinin ardından aynı figürlerin, AKP Genel Merkez binasında da bulunduğunu belirterek, yapılanın komik olduğu söylemişti.

Bu gelişmelerin ardından şimdi de fakülte bahçesine domates, patlıcan, biber, mısır gibi sebzelerin ekildiği anlaşıldı. Sebzeleri fakülte yönetiminin ektiği iddia edildi. Fakülte kampusünde peyzaj için ayrılan alana ekilen sebzelerden mısır için yaklaşık 20 metrelik uzunluğunda bir alan ayrılırken, mısırdan kalan alanlara domates ekildiği görüldü. Tahta çubuklarla gelişmesini ve kırılmasını önlemek amacıyla desteklenen mısırlar ise bakımsızlıktan kurudu. Domatesler yeni yeni olgunlaşmaya başlarken, ekilen biberlerin henüz toplanmadığı görüldü. Fakültenin öğrencileri ve öğretim üyeleri bu duruma anlama veremedi. Mimarlık fakültesinde böyle bir durumun yaşanması ise ilginç karşılandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın