Doğayla Rekabet Etmeyen Onunla Uyum İçinde Otel

Şilili mimar Pablo Larroulet, Güney Patagonya'daki Señoret kanalında bulunan bir Şili liman kenti olan Puerto Natales'te "AKA Patagonia" isminde küçük bir otel tasarladı.

Fotoğraflar: Fernanda Del Villar

Puerto Natales, Torres del Paine Milli Parkı’na, kuzeybatıya ve Patagonya fiyortlarına doğru giden gemilerin yelken açtığı limana giriş kapısı olarak biliniyor.

Proje, Patagonya doğasının çarpıcı manzarasına hakim, hafif bir eğimin sonundaki vadinin tepesinde yer alıyor.

Pablo Larroulet’in önerisi, doğal unsurların karşıtlık ve zorluklarını merkeze alıyor. Bu öneri, dünyanın en önemli turistik yerlerinden birinde, vahşi doğanın bir parçası haline gelen bir mimari ile sonuçlanmış. Projede, yatak odalarını oluşturan 6 prefabrik modül ve bunları çevreleyen ortak bir alan bulunuyor. Bu yapıların tümü bölgeye özgü Lenga ağacından yapılmış.

6 prefabrik ahşap modül bir tersanede inşa edilerek daha sonra sahada monte edilmiş. Manzaradan faydalanmak ve gün boyunca maksimum doğal ışık seviyesi için stratejik olarak konumlandırılmış. Tüm inşaat, alan üzerinde en düşük çevresel etkiye sahip kazıklar üzerine inşa edilmiş.

Ahşap malzemenin yaşlanması projede tercih edilen bir durum. Böylelikle zaman içinde mimarlık, doğayla rekabet etmeyen ya da gösteriş içinde olmadan, onun bir parçası haline gelerek çevresine uyum sağlamaya çalışacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın