Doğaya Çekilmek İsteyenlere: Yüzen Modüler Kabin

Rus firması BIO-architects en son ürettikleri, su üstünde yüzen, modern modüler kabinleri görücüye çıkardı.

DD16 Evi karada üretilip Moskova yakınlarında bir gölün üzerine bırakıldı. Şehirden uzak yerleşim alanlarında kullanılması için tasarlanan kabin, yüzebilecek kadar hafif ve kışın sert hava koşullarına dayanabilecek kadar dayanıklı. Kabin elektrik enerjisini güneş ışığından üretiyor, göl suyunu kullanabiliyor ve atıkları kompost tuvalette topluyor.

16 m²’lik DD16 kabin prototipi, önceden fabrikada üretilen iki modülden oluşuyor. Prototip, her bir detayın dikkate alındığı, zor koşullarda kullanılabilecek bir turist ekipmanı olarak tasarlandı ve üretildi. Her bir yapısal eleman, iç mekandaki bitirişlerde dahil, değiştirilebiliyor.

Modüler kabinin içi kullanıcıların tercihlerine göre şekillenebiliyor. İç ve dış mekân arasındaki ayrımı kaldıran mekan aynı zamanda oldukça iyi gün ışığı alıyor. Saklı depo bölümü ve dönüşebilen mobilyalar kabin içindeki dağınıklığı ortadan kaldırıyor. Şu an şehir dışındaki inzivalar için kullanılan kabin, yaratıcı ekibi tarafından farklı koşullarda denenmeye devam ediliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın