Doğanın Oluşturduğu Formu Koruyan Organik Mobilyalar

Tasarımcı Andrea Forti ve Eleonora Dal Farra'nın kurucusu oldukları İtalyan ofis Alcarol, üzerinde zamanla farklı formlar oluşan doğal malzemeleri reçine ile kaplayarak organik mobilyalar yarattı.

Tasarımda kullanılan reçine, ağaç ve bitkilerdeki organik maddelerden oluşan bir yapışkan.

Her özgün tasarım, güneyde Venedik Lagünü’nde ve kuzeyde Dolomite Dağları’ndaki doğal malzemeler kullanılarak hazırlanmış. Doğal yüzeylerinin korunması için reçineyle birleştirilen malzemelerle ortaya üç farklı tasarım çıkmış.

The FishEye adı verilen ağaç taburenin çevresinde oluşan delikler Venedik kanallarındaki Teredo Navalis’ler (bir tür ağaç kurdu) tarafından meydana gelmiş. Oluşan bu delikler meşe tomruğunun yüzeyinde dairesel desenler yaratmış. Ağacın etrafını, üzerindeki delikleri ve çatlakları saydam reçine ile dolduran tasarımcılar silindirik yapının tabanına döner tekerler eklemiş.

Benzer amaçlar için tasarlanan bir diğer ürün Dolomyth, doğal yosun ve likenlerle tamamlanan kalın kaya parçalarından oluşuyor. Pembeden gri renge doğru değişen jeolojik tabakalarıyla, kaya parçası kullanılmayan bir taş ocağından temin edilmiş. Yosunlu yüzeyi üzerinde düz bir üst oluşturmak için reçineyle doldurulan kaya küp şeklinde kesilmiş.

Tasarımcıların son parçası Undergrowth, kitaplık veya konsol olarak kullanılabiliyor. Üç adet raftan oluşan tahtalar çelik çubuklarla birbirine bağlanırken rafların yosunlu kenarları da reçineyle muhafaza edilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın