Doğanın Kalbinde Bir Satış Merkezi

Çin’in Guiyang şehrinde bulunan Guiyang Vanke- Guanhu Sales Center, One-Cu Interior Design Lab, Walton Design ve Daoyuan Design iş birliğiyle tasarlandı.

Fotoğraflar: Yima Benteng, Jin Weiqi, Interpretation Sublimation, Xueer

Bu proje, yakın ile uzak arasındaki sınırı keşfetmek ve doğa ile dinamik şehir arasındaki dengeyi bulmak üzere ziyaretçilerini keşfe çağırıyor ve onlara doğa ile bütünleşen, sanatsal iç mekanlar sunuyor.

One-Cu Interior Design Lab, insanlara doğaya yakın rahat bir yaşam sürmeleri için rehberlik etmeyi amaçlayan, manevi dünya ile doğal çevre arasındaki ilişkiyi yorumlayan dramatik ve sanatsal ifadeleri benimsiyor. Mekandaki sanat eserleri, içsel bir dil kullanarak ziyaretçiler ile iletişim kuruyor.

Su öğesini ve dağ manzarasını bütünleştiren proje, büyüleyici göl manzarasıyla hareketli şehir merkezinden izole bir alanda yer alıyor. İnce ve dokunaklı duyusal deneyimler sağlamayı hedefleyen tasarımcılar, projede hassas bir atmosfer yaratmayı amaç edinmiş.

İşlevsel alanlar, mekanın her tarafına dağılarak yapı içerisinde pürüzsüz ve net bir sirkülasyon oluşturuyor. Tasarımcılar örtük ve açık arasındaki ilişkiyi dengeleyerek, hayal gücüne daha fazla alan bırakmak için bilinmeyenleri de düzene dahil ediyor. Bilinmezlik tarafından uyarılan statik öğeler ve insanlar arasındaki etkileşim, mekana canlılık katıyor.

Bej tonu ve boş yüzeyleriyle basit bir düzene sahip fuayedeki boşluk hissi, doğa ve sanat odaklı mermer ve ahşap sanat enstalasyonları ile dengeleniyor.

Mekandaki birçok öğe doğal formları ve dokuları bünyesinde barındırıyor. Köşedeki ahşap sanat enstalasyonu, ilkel ve özgür bir gerilim sergilerken; yanındaki kıvrımlı siyah bölme büyüyen bir bambu formunu temsil ediyor. Tavandan sarkıtılan sanat eseri ise bulutları andırıyor. Böylece mekan ve deneyimler, detaylar sayesinde zenginleşiyor.

Sanat eserleri ve duvarın bir parçası olarak işlev gören kitaplarla dolu rafıyla ortak oturma alanı, açıklık ve bütünleşme kavramlarını simgeliyor. Açık tonlar, mimari yapıların büyüklüğünü dengelerken mekandaki katmanlaşma hissini arttırıyor. Su barı, dinlenme alanı ve görüşme alanı birbiriyle yakından bağ kurarak bir sosyalleşme noktası oluşturuyor.

Görüşme alanı, süslemeden arındırılarak kitaplar ve sanat eserleriyle vurgulanıyor. Batık yapı, görsel deneyimleri zenginleştirerek ortasındaki şömine ile sıcak ve keyifli bir atmosfer sunuyor.

Proje, ziyaretçilerine şehrin karmaşasından uzak ve doğa ile bir arada yaşayabileceği bir yaşam tarzı sunarken, akıllarındaki ideal yaşam deneyimlerini keşfetmeleri için yol gösteriyor.

Etiketler

Bir cevap yazın