Doğanbey’de hukuk savaşı!

Bursa'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Doğanbey Mahallesi'ndeki halk sahipleri, hukuk savaşına start verdi.

18 ayda bitirilme garantisi verilen konutların, aradan 4 yıl geçmesine rağmen teslim edilmemesine tepki gösteren hak sahipleri, enkaz bedellerini alabilmek için ihtarname çekmeye başladı.

Doğanbey Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında evlerine kavuşma hayali kuran hak sahipleri hukuk savaşı başlattıklarını duyurdu. www.tokidoganbey.com sitesinin kurucusu olan Emrah Tepe, 2007 yılından itibaren belirlenen takvimde ödenmesi gereken enkaz bedellerinin halen ödenmediğini ifade ederek, “Bu güne kadar herkes sabretti. Ama artık bugünden itibaren hukuk mücadelemiz başlamış bulunmaktadır. Toplu Konut İdaresi ve Osmangazi Belediyesi’ne ihtarnamelerimizi çekmeye başladık. Ardından da icra takibinin startını vereceğiz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. İkinci aşamada ise bizlere evlerimiz teslim edilmediği için kira ödemesi yönünde dava açacağız” dedi.

Tepe, 18 ayda bitirme garantisi verilen konutların, aradan 4 yıl geçmesine rağmen teslim edilmediğini, yeni mağduriyetlerin oluşturulmaması için her adımın toplu olarak atılacağını ifade etti.

Etiketler

Bir yanıt yazın