Doğan Şekercioğlu IF Concept Design Award’de İlk 100’e Girmeyi Başardı

Tasarımcı Doğan Şekercioğlu'nun Contact isimli taburesi IF Concept Design Award'de mobilya kategorisinde ilk 100'e girdi. Bu sene ödüle farklı alanlarda toplam 12.000 katılımcı başvurdu.

Ürün Hakkında

“Contact” günümüzün yaşam alanlarında kullanılmak için tasarlanmış fonksiyonel, sade ve ilgi çekici bir oturma birimi.

Tasarımcı Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimi sırasında Danimarka’daki Jacob Jensen Design’da ilk stajını tamamladı. Yüksek lisans öncesi tasarımcı Yeşim Bakırküre’nin Ypsilon Tasarım isimli şirketinde profesyonel olarak mesleğini sürdürdü.

İsveç’de bulunan ve dünyanın sayılı tasarım okullarından olan Umea Institute of Design’da Advanced Product Design (İleri Ürün Tasarımı) bölümündeki yüksek lisans eğitiminin ilk senesini tamamladıkdan sonra uluslararası alanda profesyonel deneyimimi pekiştirmek için yine İsveç’deki Atlas Copco Ürün Geliştirme Bölümü ve Danimarka’daki Designit tasarım danışmanlığı şirketlerinde ve ABD’deki İDEO tasarım danışmanlığı şirketinde kullanıcı odaklı ürün tasarımı, ürün geliştirme, tasarım ve ürün stratejisi çalışmalarını sürdürdü.

Şu anda Dünya Bankası işbirliğinde “Kırsal Kenya’da El Temizliği” konusunda diploma projesini hazırlıyor (thesafi.wordpress.com).

Tasarımcının internet sitesi: www.dodocanfly.com

Etiketler

Bir yanıt yazın