Doğal Taştan Oturma Elemanı: Swivel

Hollandalı tasarımcı Sabine Marcelis, Londra Tasarım Festivali 2022 için Londra'daki St. Giles Meydanı'nda Swivel isminde doğal taştan hareketli ve dönen oturma elemanlarından oluşan bir seri tasarladı. Marcelis, tasarımı için Avrupa, Orta Doğu ve Brezilya'dan temin edilen bir dizi traverten, kuvarsit ve mermer kullanarak bunları renklere, desen ve ton özelliklerine göre kategorilere ayırmış.

Fotoğraflar: Ed Reeve

Sabine Marcelis’in Swivel’i, bulunduğu meydanda bir oyun alanı atmosferi yaratırken yoldan geçenlere durmaları, oturmaları, dönmeleri ve sohbetin tadını çıkarmaları için davet ediyor. Bilyeli bir mekanizma, Swivel’in dönen sandalyelerinin hafifçe hareket etmesine izin veriyor. Bir kullanıcı otururken, diğerleriyle yüzleşmek için dönebiliyor. Böylelikle Marcelis’in burada uyandırmak istediği topluluk ve etkileşim duygusunu yaratabiliyorlar.

Sabine Marcelis, Swivel’in yarattığı şeyin temel çerçevesi olarak doğal malzemelerden çizim yapma tutkusu olduğunu söylüyor. Tasarımın altında, kaygısız bir ruhun yaşadığı çocukluğuna bir bakışla şehir ortamına renk ve eğlence ekleme isteği yatıyor. Marcelis kasıtlı olarak doğal malzemeyi, kendisi için çevreleyen mimari ile insan yapımı malzeme paleti arasında güçlü bir karşıtlık duygusu yaratacak bir dizi renk seçmiş.

St. Giles Meydanı’ndaki yayalara tanıtmayı amaçladığı şey etkileşimli buluşmaları işleyeceğinden, tasarımı izleyicilerin mekanı nasıl deneyimlemek istediklerine karar vermelerini sağlayacak şekilde konumlandırmış ve tasarlamış.

“Yabancıları birbirleriyle etkileşime girmeye, ortak arkadaşların bir arada oturmasına ve hatta insanların kendileri için bir duraklama anı yaratmasına izin verebilir.”

Kullanıcılar meydana girdiklerinde, malzemelerin orijinal renkleriyle güzel bir uyum yakalayan şeritler ve çizgilerle birlikte Swivel’ın canlı renkleri onları karşılıyor.

Serginin bulunduğu alan, bölgeyi çevreleyen yeraltı tren bağlantıları ve performans mekanlarından, mahalleyi çevreleyen tarihi mekanlara ve deneyimsel yemek salonlarına kadar bir geçiş yeri olarak biliniyor.
Sabine Marcelis’in Swivel’i, büyük ölçekli bir halka açık oturma mekanı, Kasım 2022’ye kadar alanda kalacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın