Doğal Taş Kullanımıyla Öne Çıkan Konut

Almanya'nın kuzeyindeki Bielefeld kasabasında bulunan konutun iç mekanlarında ve dış cephesinde yoğun bir şekilde doğal taş kullanılmış.

Titus Bernhard Architects tarafından tasarlanan konut, eğimli çatıya sahip iki farklı hacme sahip: ana ev ve üst katta konaklama yeri olan ayrı bir garaj. Her hacim farklı türde bir taşla kaplanmış. Ana evde daha hafif, pürüzlü, dokulu yüzeyler sunan Dietfurt Dolomit ve garajda daha koyu bir yüzey için cilalanmış Wachenzeller Dolomit kullanılmış.

Yeni yapının hacminde yerel bina yönetmeliklerine uyulması gerektiği için eğimli bir çatı yapılmış. Bu, projenin tek geleneksel unsuru. Tasarımcılar, cepheyi ve çatıyı saran taş kaplama ve yapının kenarlarına dayanan geniş çerçevesiz cam bölmelerle tasarımın sınırlarını zorlamış.

Sokak cephesinden, ev nispeten daha bir opak cepheye sahip. Arka cephe, ayrı oturma alanı ile ana yatak odasından çıkan geniş bir birinci kat terası ile daha şeffaf. Zemin kat düzeni, uzun bir giriş holü, merdiven boşluğu ve servis alanı ile etrafı saran taş terasa bakan açık plan oturma, yemek yeme ve mutfak alanı arasında bölünmüş. Kapalı bir dış oturma alanı, oturma odası, kütüphane ile  yemek odası alanına bitişik.

İç mekanda zeminler cilalı taş ile kaplı. Birinci kat galeri dahil mutfak, yatak odası ve sirkülasyon alanlarında özel yapım doğrama ve beyaz duvarlar bulunuyor. Bernhard ve ekibi, özellikle farklı yüzeyler ve açılar arasındaki eklem ve kesişme noktalarına odaklanmış. Cephe, çatı eğimlerinin altına yerleştirilmiş gizli drenaj yuvaları içeriyor. Gömme çatı pencereleri, gün ışığının bodrum katına kadar ulaşmasını sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın