Doğa ile Kucaklaşan Bir Turist Danışma Ofisi

Eylül 2020'den beri açık olan Alto Tâmega Turizm Bilgi Noktası, Alto Tâmega Belediyeler Topluluğu(CIMAT)’nu oluşturan altı belediyenin her birini temsil edecek bir tesis elde etmeyi hedefleyen bir tasarım yarışmasının sonuç ürünü.

Chaves’deki Tabolado Garden’da yer alan yaklaşık 100 m²’lik dairesel planlı yapı, betonarme bir döşeme üzerine ahşap kullanılarak inşa edildi. AND-RÉ Arquitectura tarafından tasarlanan proje, ahşap karakteri sayesinde çevresiyle ilişki kuruyor ve bölge imajını temel konsept olarak benimsiyor.

Programın sadeliği binanın şekline yansıyor; böylece işlevler net olarak okunabiliyor ve turistik içeriğe kolayca erişim sağlanabiliyor. Daire şeklindeki plan, ziyaretçilerin faaliyet şeması ve bilgi sunumu üzerine pratik bir çözüm sunarken, kentsel mimari ve doğal peyzajın ile aynı anda deneyimlenmesine olanak tanıyor.

 

Mekana girişin ardından ziyaretçiler, aynı anda birçok ziyaretçiyi ağırlayabilen bir ortak alan ile karşılaşıyor. Teknik birimler ve tuvaletlerin duvar arkasına gizlendiği salon, Tâmega Nehri’ni ve Chaves’in önemli termal kimliğine atıfta bulunan bir havuz ile sonlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın