Doğa İçerisinde Bir Yaşam ve Çalışma Alanı

Mimar Maria Milans del Bosch, New York şehrinin güneybatısında yer alan Catskills Dağları'nın eteklerinde kendine bir stüdyo-ev tasarladı.

Catskills koruma alanının ortasında yer alan yapı 7 m x 17,6 metre’lik bir alan kaplıyor.

İki farklı hacimden oluşan yapı ve zıt yönlere eğimli çatılarla örtülmüş. Bir beton levha ve U şeklinde bir istinat duvarı alt katı oluştururken, evin üst kısmı sedirle kaplanmış. Odun, böcekler, su ve ateşin neden olduğu hasardan korumak için ahşabı yakan shou sugi ban adlı bir Japon tekniği kullanılarak kömürleştirilmiş

Tasarımın bir özelliği olarak batıda dağların ve doğuda ağaç tepelerinin manzarasını yakalamak için farklı seviyelerde yerleştirilmiş iki kat yükseklikte bir oturma odası ve geniş cam bölümleriyle çevrili mutfak göze çarpıyor.

Evin içinde yapısal ahşap kirişler, ahşap kaplı eğimli çatı ve beton taban tamamen açıkta bırakılmış. Ana yaşam alanında, bir şömine iki kat yüksekliğe sahip odayı ölçeklendirirken nesneleri depolamak için her iki tarafta beyaz gömme parçalar yerleştirilmiş. Merdivenle erişilebilen iki uzun kitap rafı duvarların üstüne yer alacak şekilde tasarlanmış.

Yaşam alanı iki gri kanepe ve ahşap bir yemek masası ve bir ateş çukuru bulunan dış verandaya erişim sağlayan cam kapıyla dekore edilmiş. Giriş katında ise iki yatak odası ve bir banyo bulunuyor.

Birinci katta, oturma odasına ve dışarıdaki geniş manzaraya bakan bir ofis alanı yer alıyor. Bu katta ayrıca iki yatak odası, iki banyo ve bir okuma köşesi tasarlamış.

Camlar ayrıca doğal havalandırma ve ışığı optimize etmek için stratejik olarak yerleştirilirken, evin enerji verimliliğini desteklemek için duvarların dış taraflarına ve çatıya yalıtım uygulanmış.

Yapı enerji verimliliği sağlayan ve suya dayanıklı çimento ve ahşap lifinden yapılmış kompozit bir malzeme olan Viroc ile kaplanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın