Diyarbakır Mimarlar Odası’ndan Sempozyum Hazırlığı

Mimarlar Odası Diyarbakır Şube Başkanı Necati Pirinççioğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret ederek "Sürdürülebilir Kentsel Kimlik" ana temasıyla bir sempozyum hazırlığında olduklarını bildirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir konuklarını Meclis Başkan Vekili Hacı Haspolat, DİÇEB Başkanı Metin Kılavuz, İmar Daire Başkanı Murat Alökmen ve meclis üyeleri ile birlikte karşıladı. Ziyarette Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Demet Aykal, Diyarbakır Mimarlık ve Kent Sempozyumu 2011 “Sürdürülebilir Kentsel Kimlik” ana temasıyla bir sempozyum hazırlığında olduklarını söyledi. Aykal, sempozyuma ilişkin bir dosyayı Baydemir’e sunarak amaçlarını şöyle anlattı: “Bu sempozyumla kentlerin yenilenen yapısı ve günümüz kent yaşamının getirdiği gereksinimler doğrultusunda yeni yatırımların yönlendirilmesine ait stratejilerin belirlenmesi, bu süreçte mimari mirasın korunmasına, değerlendirilmesine yönelik modeller geliştirilmesi ve konunun tartışmaya açılabilmesini amaçlıyoruz.”

Mimarlar Odası Diyarbakır Şube Başkanı Necati Pirinççioğlu da danışma ve yürütme kurulunu oluşturdukları sempozyumu 2-3 Aralık 2011 tarihinde gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti. Pirinççioğlu, sempozyumda tartışılacak konuları “Kent Kültürü ve Mimari Kimlik, Kırsal Mimari ve Kimlik, Kentsel Koruma ve Uygulamalar, Toplu Konut Uygulamaları ve TOKİ ile Turizm ve Sürdürülebilirlik” olarak sıraladı. Baydemir de, seçilen başlıkların kent açısından en can alıcı konular ve Diyarbakır açısından hayati derecede önemli olduğunu belirterek, memnuniyetle destek vereceklerini söyledi. Kent dinamikleriyle birlikte bu çalışmaya maddi ve manevi katkıda bulunacaklarını belirten Baydemir, istişare, tartışma, ortak paydalarda buluşma konusunda açık olduklarını belirtti. Baydemir, sempozyuma mutlaka katılacağının sözünü vererek 2 gün boyunca bütün tartışmaları dinlemek istediğini de sözlerine ekledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın