Diyanet yeni yerleşke yaptırıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, dev bir yerleşke inşa edecek. Kampusta, eğitim merkezinin yanı sıra kreş ve kütüphane de olacak.

Toplumsal yaşantıda sahip olduğu ağırlığı artırmak için birçok yeni uygulamaya imza atan Diyanet İşleri Başkanlığı, kendisine bir de kampüs yaptırıyor.

Akşam Gazetesi’nden Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı yeni bir yerleşke inşa edecek.

İçinde kreş, eğitim ve spor merkezi de olacak
2012-2016 Strateji Raporu’nda açıklanan ayrıntılara göre kampüs, başkanlık binasının hemen arkasındaki geniş araziye inşa edilecek. Söz konusu araziye, yapımı süren Diyanet Camii’nin yanı sıra, eğitim merkezi, kreş, kütüphane ve Din İşleri Yüksek Kurulu binası, personel yemekhanesi, Görsel ve Basılı Dini Yayınlar Merkezi, Diyanet Evi, Başkanlık Konukevi, spor merkezi ve görevli lojmanları yapılacak. Yerleşke içerisindeki bazı binaların yapımına başlanırken bazıları için ihale hazırlığının sürdüğü belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2001’de kullanmaya başladıkları Eskişehir Yolu’ndaki modern tesislerinde görev yapıyor. Diyanet Vakfı tarafından 10 yılda tamamlanan hizmet binası, 6 bloktan oluşuyor, 20 bin 712 metrekare kapalı, 16 bin 259 metrekare de açık alanı bulunuyor. Sosyal tesisler için ise 6 bin 754 metrekarelik alan ayrılmış durumda. Yeni yapılar da buraya inşa edilecek. Diyanet, hemen yanındaki ‘Protokol Camii’ olarak anılan caminin inşaatına daha önce başlamıştı. 15 milyon dolara mal olması beklenen ve aynı anda 15 bin kişinin namaz kılmasına olanak sağlayacak caminin daha çok devlet büyüklerinin cenaze törenlerinde kullanılacağı konuşulmuştu. Diyanet, 2008’de temelini attığı bu camiyi 2012 yazında bitirmeyi hedefliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın