Dior, 3D Baskı Teknolojisiyle Ürettiği Yeni Ayakkabılarını Tanıttı

Paris Moda Haftası sona ererken Dior, yeni çıkardığı 3D baskılı ayakkabılarını izleyicilere tanıttı.

Derby ayakkabı stilindeki ürünlerin yer aldığı lansman, Dior Erkek Giyim sanat yönetmeni Kim Jones ve ayakkabı tasarımcısı Thibo Denis yönetiminde gerçekleştirildi.

3D baskı yıllardır geleceğin vizyonu olsa da tasarımcılar, ICON’un Austin’deki 3D baskılı evlerinden kanatsız elektrik üreten 3D baskılı türbinlere kadar bu teknolojinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor.

Dokulu kafes benzeri yüzeyi ile Dior markası tarafından sunulan ayakkabı, 2015 yılında piyasaya sürülen Adidas futurecraft 3D koşu ayakkabısını andıracak şekilde tasarlanmış. Ancak bu sefer, ayakkabının tüm gövdesi ultra yüksek teknoloji ve hafif üç boyutlu desenle dönüştürülmüş.

Dior’un yeni 3D baskılı ayakkabı serisi, moda evinin klasiklerinden Carlo modelinin fütüristik bir uyarlaması şeklinde hayata geçirilmiş. 3D ile Carlo Derby ayakkabısı taranmış ve yüzeyine dijital bir doku uygulanmış. Orijinal modellerden farklı olarak yeni 3D model, parlak siyah deri şeritlerinin üzerinde bir kolay bağcık sistemi ile kapatılmış. Tasarımcıları, yeni versiyonu “görsel olarak sağlam, ancak giyildiğinde ultra hafif” olarak yorumluyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Dior Official (@dior)’in paylaştığı bir gönderi

 

Etiketler

Bir yanıt yazın