Diller Scofidio + Renfro’dan Teksas’taki Frank Lloyd Wright’ın Tasarladığı Bir Tiyatro Binası İçin Restorasyon Önerisi

ABD merkezli ofis Diller Scofidio + Renfro (DS+R), Dallas, Teksas'taki Frank Lloyd Wright tasarımı Kalita Humphreys Tiyatrosu'nun restorasyonu için ilk adımları attı.

ABD merkezli ofis Diller Scofidio + Renfro (DS+R) kısa bir süre önce Dallas, Teksas’taki Kalita Humphreys Tiyatrosu kompleksi için tam bir restorasyon teklifini tasvir eden yeni görseller ile ayrıntılı bir animasyon paylaştı.

Aslen Frank Lloyd Wright tarafından tasarlanan yüzyıl ortasından kalma ve artık kullanılmayan yapı, halka açık büyük bir yeşil parkın içinde yer alıyor. 1959’da tasarlanan tiyatronun bakımsız kalması ve yapılan kötü uzantılar mimari bütünlüğünü bozarak, onu Frank Lloyd Wright’ın en gözden kaçan tasarımlarından biri haline getirmiş.


DS+R, tiyatroyu dikkatli bir şekilde eski görkemine kavuşturmak için eksiksiz bir yeniden canlandırma planı başlatmış. Çok yönlü bir yaklaşım benimseyen ofis projeyi; detaylı değişim, özenli rekonstrüksiyon, dikkatli koruma ve Wright’ın tasarım amacının sadık bir şekilde yeniden yorumlama olmak üzere dört temel adıma dayandırmış.


DS+R’nin bu dört aşamalı restorasyon planının ilk adımı, Wright’ın ilk tasarımından çok uzaklaşmadan Kalita Humphreys Theatre binasını detaylı bir şekilde restore etmeye odaklanmış. Bir yandan ekip, 1968’de yapılan lobi uzantısı gibi “fazlalıkları” ortadan kaldırırken, aydınlatma armatürleri, havalandırma ızgaraları, kapı kolları, pencere pervazları ve mobilyalar gibi yüzyıl ortası detayları dikkatli bir şekilde restore etmeyi planlamış.


Diğer adımlar olarak çevredeki halka açık yeşil alanların tüm yıl boyunca aktif olacak otantik bir parka ve açık hava sanat kompleksine dönüştürülmesi düşünülmüş.


Yeşil alanın, Dallas’ın en çok ziyaret edilen noktalarından biri olan Turtle Creek ve Katy Trail’e de bağlanarak ziyaretçilerin zaman geçirebilecekleri bir açık hava sahnesi ile üst katında bir teras bulunan 100 kişilik sinema salonu gibi 2 ek bina inşa edilmesi öngörülmüş.

Etiketler

Bir yanıt yazın