Dikmen Vadisi’ne Kardeş Geliyor

Büyükşehir Belediyesi'nin Yapacağı "Öveçler Vadisi Rekreasyon Alanı" Spor Ağırlıklı Dev Bir Park Olacak.

Dikmen Vadisi’nin Kardeşi Olarak Nitelendirilen Park, 200 Bin Metrekarelik Alanda Yer Alacak.

Öveçler Vadisi’nde 2 Bin 500 Kişilik Semt Stadyumu,7 Tenis, 5 Basketbol Sahası ile 1 Halı Saha Bulunacak.

Dikmen Vadisi’ne kardeş geliyor. Son yıllarda yaptığı park ve rekreasyon alanlarıyla Başkent’i Türkiye’nin en yeşil kent.

merkezi haline getiren Büyükşehir Belediyesi, Çankaya’da Dikmen Vadisi benzeri dev ve prestij bir rekreasyon alanını daha hizmete hazırlıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin Dikmen Öveçler’de Çetin Emeç Bulvarı’ndan başlayan ve Sokullu son durağa kadar uzanan büyük bir alana yapmaya başladığı “Öveçler Vadisi Rekreasyon Alanı” spor aktivitelerinin ağırlıkta olacağı bir park olarak gerçekleştirilecek.

Aynı bölgede bulunması ve benzerliği nedenleriyle Dikmen Vadisi’nin kardeşi olarak nitelendirilen Park, yaklaşık 200 bin metrekarelik bir alanda yer alacak.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin geçen ay başladığı çalışmalarda öncelikle Öveçler Vadisi’nin Çetin Emeç Bulvarı kısmında şantiye kuruldu. Ekipler, kazı dolgu ve toprak tesviye çalışmalarına başladı.

-2 BİN 500 KİŞİLİK SEMT STADI-
Bulunduğu bölgede dev bir prestij park haline gelecek olan Öveçler Vadisi’nde 2 bin 500 kişilik tribünlü bir semt stadyumu yapılacak. Rekreasyon alanında ayrıca, 7 tenis, 5 basketbol sahası ile 1 halı saha yer alacak.

Öveçler Vadisi’ndeki çalışmalar hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, alanın tıpkı Dikmen Vadisi gibi prestij vadi parkı şeklinde planlandığını söyledi.

Öveçler Vadisi’nin başlangıç noktası ve en geniş kısmı olan Çetin Emeç Bulvarı girişinde 2 bin 500 kişilik tribünlü bir semt stadyumu yapacaklarını müjdeleyen Akgül, “Burada kazı dolgu ve toprak tesviye çalışmalarımız sürüyor. Yeşillikler içinde yer alan spor ağırlıklı dev bir park yapıyoruz. 2,5 kilometrelik bir hat boyunca uzanacak yaklaşık 200 bin metrekarelik rekreasyon alanında, 7 tane tenis kortu, 5 tane basketbol sahası bir de halı saha bulunacak” dedi.

Halı sahada kazı dolgu çalışmalarının başladığını, stat ile yol ve sınır apartmanlar arasına tutucu istinat duvarları yapıldığını kaydeden Akgül, “Alan vadi tarzında olduğu için rekreasyon alanı boyunca çevresindeki tüm mahallelerden, sokaklardan yapacağımız sevimli merdiven yollarla Park’a çoklu giriş imkanı sunacağız” diye konuştu.

-“ENFORMASYON BÜROSU GİBİ ÇALIŞIYORUZ”
Eskiden virane ve kötü görüntüler içeren bölgenin şık bir rekreasyon alanına dönüşecek olmasından bölge halkının çok memnun olduğunu anlatan Hatice Akgül, şöyle konuştu: “Çalışmalara vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Adeta bir enformasyon bürosu gibi çalışıyoruz. Her gün gelip çeşitli sorular soruyorlar ve bize çalışmalarda anlayış gösterip çok yardımcı oluyorlar. Öveçler Vadisi çevresinde birçok ilköğretim okulu var. Dolayısıyla bölge halkının yanı sıra öğrenci çocuklarımız da oyun parkları başta olmak üzere buradan çok faydalanacaklar. “

Öveçler Vadisi’nde Yaşlılar ve Engelliler Evi, küçük bir amfi tiyatro, süs havuzları, çardaklar, yürüyüş yolları, oturma grupları, cep tarzı küçük otoparklar ile bir de kafeterya yer alacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın