Dikmen vadisindeki kentsel dönüşüme durdurma kararı

Dikmen vadisi üzerinden gerçekleştirilmek istenen kentsel dönüşüm projesi Ankara 8. İdare Mahkemesi tarafından durduruldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Yukarı Dikmen vadisi üzerinde gerçekleştirmek istediği kentsel dönüşüm projesi yaptığı usulsuzluklerden dolayı Ankara 8. İdare Mahkemesi tarafından durduruldu.

Gökçek ise projeye yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen evlere yıkım tebligatı göndermeye devam ediyor. Vadi halkı ise bu duruma karşı tepkisini koruyor.

Yıkım tebligatları gelmeye devam ediyor
Sendika. org’un haberine göre; Belediye önünde eylem yaparak gönderilen yıkım tebligatlarını protesto eden vadi halkı, konuyla ilgili belediyeye dilekçe verdi. Vadi halkı adına açıklamayı okuyan Gülhan Yalnız, Gökçek’in yargı kararlarına rağmen mahalle halkına yıkım tebligatı gönderilmesinin hukuka müdahale niteliği taşıdığını belirtti. Gökçek’in halkı sürekli tehdit ettiğini söyleyen Yalnız, “Gökçek bu halkı ve yasaları yok sayarak bizleri tehdit etmeye devam etmektedir. Dikmen Vadisi halkı barıştan yanadır, bu sorun şiddetle çözülmez”.

Açıklamanın ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne girerek dilekçelerini veren vadi halkı, uzun kuyruklar oluşturdu.

Polis eyleme geç kaldı
Neredeyse her eylemde ‘güvenlik’ gerekçesiyle belediyenin önünde eylem yapılmasına izin vermeyen Ankara polisi, vadi halkının bu eylemine geç kaldı. Halk, demokratik tepkisini dile getirerek eylemini gerçekleştirdi. Ankara polisi ise dilekçelerin verilmesinin ardından eyleme yetişebildi. Eylemde, polisin iddia ettiği gibi herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmadı.

Etiketler

Bir yanıt yazın