Dikey Tuğla Duvarlarla Yapılmış Aydınlık Bir Ev

Kerala merkezli mimarlık ofisi Wallmakers, Hindistan'ın kalabalık şehri Thiruvananthapuram’ın merkezinde heykelsi bir proje tasarladı. Dalgalı tuğlalardan inşa edilen konut, dört taraftan diğer konut projeleri tarafından sıkıştırılmış küçük bir arsada yer alıyor.

Pirouette House olarak adlandırılan 196 metrekarelik yapının tasarımında İngiliz asıllı Hint mimar Laurie Baker’ın kullandığı pasif soğutma stratejileri ve delikli tuğla malzeme paletinden esinlenilmiş.

Projenin tasarımcıları, Laurie Baker’ın da kullandığı, tuğlaların döndürülmüş dikey bir yönelimle döşendiği ve duvar içinde ısıl verimi artıran ve toplam hacmi azaltan bir boşluk yarattığı “rat trap bond” tekniği olarak bilinen duvarcılık tarzını hayata geçirmiş.

Bu teknikte tuğlalar geleneksel yatay pozisyon yerine dikey pozisyonda yerleştirilerek duvar içinde ısıl verimi artıran ve tuğla sayısını azaltan boşluk, yani içi boş alan yaratılıyor.

Sıfır atık ilkesiyle oluşturulan projede inşaat aşamasından kalan iskele boruları, merkezi merdiveni ve ızgarayı oluşturmak için yeniden tasarlanmış, ahşap iskele tahtaları da yaşam alanlarındaki döşemenin bir parçasını oluşturmak için bir araya getirilmiş.

Her bir kademeli duvar, bu rezidansın ortaya çıkardığı boşluk ihtiyacına uyacak şekilde, daha büyük bir alan yaratmak için özel olarak tasarlanmış.

Mahalleden toplanan kamışlarla merdiven tırabzanları kaplanmış ve çeşitli mobilyalar yaratılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın