Dijital Sergi: 25 Cevap, Eleştirel Tasarım @ Pamukkale 2020

Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri tarafından Eleştirel Tasarım dersi kapsamında hazırlanan, 25 farklı projeden oluşan sergi dijital olarak yayında.

Poster Tasarımı: Fazıl Akın

Biz Neredeyiz? & Ne yapıyoruz?

Sergi, Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü SBP490 Eleştirel Tasarım dersinin (v.2) 2019/20 yılı çalışmalarının bir bölümünü kapsamaktadır. Dersin amacı, eleştirel düşüncenin tasarım, planlama ve mimarlık alanları üzerinden irdelenmesi, çevrenin ve barındırdıklarının oluşturduğu sorunların veya buluntuların katılımcılar tarafından dert edinilip çeşitli mecralarda bunların farklı alanlardan izleyicilere aktarılması.

Bu dönem konusu ‘Biz Neredeyiz? & Ne yapıyoruz?’. Eleştiriye kendimizden başlamak sürecin bize en önemli katkısı oldu. Biz üniversitenin, bölgenin, dünyanın bir aktörü olarak neredeyiz ve ne yapıyoruz. Bulunduğumuz yer nelerden oluşuyor, biz bu yerin neresinde neler ile meşgulüz? Bizim algımızı, bakış açımızı, pratiklerimizi etkileyen mekanları, şehir parçalarını inceleyip nerede olduğumuzu ve hangi şeyler ile meşgul olduğumuzu kendimize dert edindik. Tasarım çıktıları ile odaklandığımız bir derdi geniş kitlelere ve kendimize anlattık.

Sergi, insanların üzerinde fazla vakit geçirmemesini amaçlayan, eski kıyafetlerden yapılmış banklar, çevremizdeki yapıların ön ve arka cephelerini kıyaslayan instagram sayfası, taşıt içinden kullanılabilecek bankamatik tasarımı gibi 25 adet farklı projeyi içermektedir. Sergiye dijital olarak https://elestireltasarim2020.tumblr.com adresinden erişebilirsiniz.

Süreç hakkında detaylı bilgileri http://www.criticaltoys.info  ve http://fazilakin.me adresinlerinde bulabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın