Dijital Görünürlüğe Göre Avrupa’nın En İyi 60 Şehri

ING Media'nın Avrupa'nın en çok konuşulan şehirleri üzerine yaptığı ve şu anda beşinci yılına giren araştırması, dijital görünürlüğün bölgeler ve şehirler üzerindeki etkisi, bunun yatırımı nasıl etkilediği, yeteneklerin nerelerde yoğunlaştığı ve seyahat seçimleri hakkında hayati bilgiler sağlıyor. Listede geçen yıl 6. olan İstanbul bu yıl 4. sıraya yükseldi.

Avrupa ülkeleri, pandemiden bu yana geçen dönemde bir dizi yeni zorlukla karşı karşıya kaldı. Kısıtlamaların sona ermesine rağmen, ortaya çıkan ekonomik krizler, tüketici harcamalarını etkiledi.

ING, dijital görünürlüğe göre Avrupa’nın en iyi 60 şehrini belirledi ve sıraladı. Avrupa’nın en görünür şehirleri büyük ölçüde değişmeden kalırken, Covid-19 tecrit yıllarında engellenen etkinliklere ve kültüre dönüşün etkisiyle kentler ile ilgili konuşmaların sayısı %13 arttı.

Şehirlerin birleştirici gücü, onları dijital konuşmaların merkezine yerleştirmeye devam ediyor. Başarılı iletişim yoluyla görünürlüklerini artırmak, şehirlerin gelecekteki siyasi ve ekonomik rüzgarları yönlendirmesine yardımcı olabilir.

Rapordan Bazı Notlar

– Londra (1.), Paris (2.) ve Madrid (3.), art arda beşinci kez ilk üç sırayı alarak Avrupa’da en çok konuşulan şehirler olmaya devam etti.

– En İyi 60 Avrupa şehri için genel olarak geçen yıldan bu yana %13’ün üzerinde artış göstererek, pandemi sonrası seyahatin, yüz yüze etkinliklerin ve ticari faaliyetlerin geri dönüşüne işaret ediyor.

– Küresel enerji krizi, enerji konusunda etkin İskandinav şehirleri etrafındaki konuşmaları artırdı. Sıralamada, Stockholm (+20), Kopenhag (+3), Helsinki (+3) ve Oslo (+2) geçen yıla göre yükseldi.

– Şehirler başkentlerinden daha iyi performans gösterebiliyor. İstanbul, Ankara’yı geride bırakmaya devam ediyor ve Porto, Lizbon’u geçiyor.

– TikTok, etkileşim açısından önde gelen dijital platformlardan birisi. Londra’daki her konuşma için TikTok’ta 8.000 kişi, Twitter’da ise beş kişi etkileşimde bulundu.

– Milano ve Paris Moda Haftası gibi büyük küresel etkinliklerin geri dönüşünün kanıtı olarak kültür etrafında konuşmaların yolunu açılıyor.

– Lüksemburg çevresinde yapılan konuşmaların üçte birinden fazlası iş hakkında.

– Edinburgh, 2030 yılına kadar net sıfır, iklime hazır bir şehir olmayı hedefleyerek sürdürülebilirlik konusundaki konuşmaları yönlendiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın