Dijital Evrim Tasarım Bienali Kapsamında Tartışıldı

Tasarım Bienali kapsamında düzenlenen Nesneler ve Zanaat | Dijital Çağ için Yeni bir Paradigma semineri, 23 Kasım 2012 tarihinde İstanbul Modern'de yapıldı.

Ferda Kolatan’ın yönetiminde gerçekleşen seminerin konuşmacıları ise Graham Harman, Jason Payne, Rhett Russo ve David Ruy idi.

Rhett Russo heykelle mimari arasında gidip gelen nesneler ürettiklerinden bahsederken bilgisayar aracılığı ile objeler ve malzeme arasında köprüler kurduklarını anlattı. Kimyayı nasıl tasarıma dahil ettiklerinden bahsetti.

Jason Payne ise 4 proje ve 2 farklı konsept üzerinden sunumunu yaptı. Dalgalanan anlamdırma, disko topu üzerine varyasyonlar, bağımsızlık, alışılagelmedik ölçeklendirme, monolitiklik ve çifte değerlilik kavramlarını örneklerle açıkladı.

David Ruy ise yeni çıkan estetik değerlerden, yeniçağda usta olmaya kadar pek çok konu hakkında görüşlerini belirtirken mimarinin kişisel olmayan gücüne vurgu yaptı.

Son olarak konuşan Graham Harman ise diğer konuşmacıların aktarımlarını değerlendirdi. Nesnelerin felsefesini yaptığını belirten Harman gerçekte her şeyin bir nesneye dönüşebileceğini açıkladı.

Sunumların ardından soru-cevap kısmına geçildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın