Digital Ottoman Studies Platformu Kuruldu

Dijital beşeri bilimlere Osmanlı ve Türkiye çalışmaları perspektifinden katkı sağlamak üzere Digital Ottoman Studies Platformu kuruldu. Dijital projeler, veritabanları, yayınlar, etkinlikler ve daha fazlası bu platformda buluşuyor.

“Dijital Beşeri Bilimler, akademik camiada hızla büyüyen yeni bir alan. Bu web sitesi, Osmanlı ve Türkiye Çalışmaları perspektifinden Dijital Beşeri Bilimler’e katkıda bulunan dijital projeler, yayınlar, araçlar, etkinlikler ve platformlar için bir merkez olarak tasarlandı.

600 yıllık Osmanlı İmparatorluğu’nun çeşitli etnik ve coğrafi bölgeleri kapsayan arşiv mirası, dijital beşeri bilimler için yüksek potansiyele sahip. Web sitesi ile alana dair yürütülen çalışmalar, kişiler ve kurumlar bir araya getirilerek, gelecek projeler ve çalışmalar için dijital bir ağ oluşturmak hedefleniyor.”

Osmanlı ve Türkiye üzerine yürütülen CBS projeleri, ağ analizi projeleri, metin analizi projeleri, makaleler, kitaplar, tezler, arşivler, harita koleksiyonları, yazma ve nadir eser koleksiyonları, sözlükler ve daha fazlasına platformun web sitesinden ulaşılabiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın