Diğerlerine Benzemeyen Bir Güzellik Salonu

Balbek Bureau tarafından tasarlanan Say No Mo, diğerlerine benzemeyen bir güzellik salonu. Güzellik salonlarının geleneksel algısına ve beraberindeki cinsiyet ayrımlarına meydan okuyan bir tasarım.

Balbek Bureau tarafından Kiev kentinde eski bina içerisinde tasarlanan salonun iç mekanı da benzer bir felsefeyi takip ediyor.

Güzellik salonu mekansal tipolojisi ile doğrudan ilişkilendirilen bölme sistemi, pürüzlü, beton ve kıvrımlı altın renkli metal panellerle değiştirilmiş.

Sert malzemeler kullanmasına rağmen yumuşak ve sakinleştirici bir atmosfer yaratmayı başaran tasarımda endüstriyel bir estetik benimsenmiş.

200 metrekarelik salon, bazıları altın titanyum nitrid kaplama ile kaplı, kıvrımlı duvarların etrafında şekilleniyor. Salonun farklı bölgelerine huzurlu, sakinleştirici bir atmosfer sağlayan açık tonlu bir renk paleti kullanılmış.

Büyük pencereler, güneş ışığını doğrudan mekana yönlendirerek 4 metrelik tavanın yükseklik etkisini artırıyor. Beyaz seramik ile kaplı duvarlardaki küçük çatlaklar altın boya ile doldurulmuş.

Balbek Bureau, salonun girişindeki yerinde dökme beton kırık kemerin “güzellik endüstrisindeki klişeler için bir metafor işlevi gördüğünü” söylüyor.

Bu alışılmadık salon, güzelliğe dair kısıtlayıcı idealleri ortadan kaldırarak, genellikle mükemmellikle ilişkilendirilen mekan anlayışına kaba bir endüstriyel estetik getiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın