Devasa Terracotta Tuğlalar

Lille’de, cephesi 1.500 adet devasa tuğladan oluşan bir ofis binası tasarlandı.

Atelier Tarabusi; Eura-Teknolojileri bölgesinde, terracottanın yerel geleneğini yeniden yorumluyor ve Doge’u tasarlıyor.

Paris merkezli ofis Atelier Tarabusi’nin, Lille’deki Rives de la Haute Deûle ortak gelişim bölgesinde, 1.500 adet kendinden destekli devasa tuğlayı kullanarak tasarladığı ofis binasını tamamladı.

Eura-Teknolojileri bölgesinin mevcut binaların çoğu, büyük sanayi yapıları, küçük ölçekli işçi evleri, yeni inşa edilen orta ölçekli yapılardan oluşuyor. Yapıların ortak özelliği terrakotta kullanımı. Doge ise bu bölgenin kalbinde yer alan 5.100 metrekarelik bir yapı.

Malzemenin bir kaplama malzemesi olarak kullanılmasını önlemek için, stüdyonun tercihi cam panellerle birlikte kendinden destekli devasa boşluklu tuğlalar oldu.

Tuğlalar, bu projenin binanın zeminden yüksekliğine karşılık gelmesi için özel olarak 33x20x280cm ölçülerinde tasarlandı. Parçalar, harç veya destekleyici bir konstrüksiyona gerek kalmadan, hızlı ve kuru bir imalat süreciyle mekanik olarak monte edildi.

Cephenin genel tasarımı, devasa tuğlaların ritmik dizisinin, prefabrik beyaz beton levhalarla tamamlanması, malzemenin geleneksel kullanımını çağrıştırıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın