Dev projeler yolda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş, Çubuklu'daki eski dolum tesislerinin turizme açılmasına karşı çıkanların İstanbul'a kötülük ettiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş, İstanbul Boğazı’nın en güzel koylarından biri olan Çubuklu’daki eski petrol dolum tesislerinin de yer aldığı arazinin turizm alanı olarak imara açıldığını hatırlatarak, bu projeye karşı çıkanların bulunduğunu, bunun ‘İstanbul’a kötülük’ bulunduğunu söyledi. Star’ın haberine göre Projeye karşı çıkan CHP’li üyelerin, bölgenin olası depremde ‘toplanma merkezi’ olarak kullanmasını istediği öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından marina alanı olarak belirlenen Çubuklu’da 50 dönüm büyüklüğündeki arazi günübirlik konaklama ve eğlence merkezi olarak düzenlenecek. Araziyi turizm tesisi olarak imara açan yeni düzenlemeyle 3 kat yapılaşma izni verildi. Bina yüksekliğini 11 metre olarak sınırlandıran düzenlemede ‘deniz kıyısına yüzer iskele yapılabilir’ denildi. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde yapılan düzenlemeye karşı çıkan CHP Grup Başkan Vekili Fahrettin Kayhan, kamuya ait yeşil alanların imara açılmasına karşı olduklarını, bölgenin turizm değil olası depremde toplanma bölgesi olarak kullanılmasını istediklerini, bunun için yargıya başvuracaklarını söyledi.

DOLUM TESİSİ TURİZM ALANI OLDU
AK Parti Grup Başkan Vekili Ergun Turan ise “İstanbul’da prestijli bir turizm alanı olsun diye alınmış bir karar. AK Parti grubu olarak uygun bulduk. Onaylanmak için Boğaziçi İmar Yüksek Kurul’a gidecek bir karar. Biz bunu turizmin gelişmesi olarak görüyoruz” dedi. İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş ise “Burası bölge planlarında turizm alanı olarak geçiyor. Sadece ülke turizmine değil dünya turizmine prestijli bir alan olarak kazandırılacak bir yer” diye konuştu.

ÜST DÜZEY PROJELER YOLDA
Çırağan gibi yeni bir otel daha olabilir.

Alan içinde yapıların olduğuna dikkat çeken Sefer Kocabaş “Alınan kararla birlikte İstanbul Boğazı Çırağan Oteli gibi üst düzey bir turizm tesisine kavuşacak. Hem dünya hem Türkiye turizminde çok önemli bir yer alacak. İstanbul bu alanda bir açığını daha kapatmış olacak” dedi. Kocabaş, şunları söyledi: “2004 yılında İstanbul’a 2 milyon turist geliyordu. Bugün 10 milyona dayandı. 3-4 kongreyle bir yılı geçiren İstanbul’da bugün bu sayı 100’lere ulaştı. İstanbul yılın 280 gününü kongrelerle geçiriyor. 5 yıl önce 4 milyar olan turizm gelirleri 20 milyar dolara ulaştı. Bu rakamlara turizm alanlarını geliştirerek ulaşıldı.”

Etiketler

Bir yanıt yazın