Dev Ponpon Sığınaklar

Donmuş nehirde kayak yapan insanların ısınmaları için Kanadalı firma RAW Design tarafndan yapılan ponpon sığınaklar...

Her sene Winnipeg şehri için yapılan, ‘Winnipeg Warming Hut’ yarışmasında ödül kazanan tasarımlarıyla, tasarım firması RAW’un, donmuş nehirde kayak eğlencesi yapan insanlar için kısa süreli ısınma sığınakları dev ponponlara benziyor. Üstü havuzda denizde kullanılan sünger malzemeyle kaplı, içleri boş aliminyum tüblerden oluşan sıradışı bu sığınak ponponlarının adı Nuzzles.

Firma,ısınma amaçlı kullanılacak bir sığınak için öne sürülen bu değişik fikrin, organizatörleri de çok heyecanlandırdığını belirtiyor. İlhamını kürklerin özelliklerinden alan bu sığınaklar, esnek yapıları sayesinde oturma yada durma gibi değişik sebeblerle kullanılmak için değiştirilebiliyor. Ayrıca karanlıkta parlayan bu Nuzzle’lar, tasarımın izin verdiği şekilde kullanıcının değiştirebildiği ışık enstalasyonuna sahip.

Özellikle çocukların çok ilgisini çeken ponponlar, özellikle de değişik şeyler yapılabilem özelliği ile insanları kendine çekiyor, üstüne zıplamak, uzanmak oturmak ve oynamak tasarımın serbestisi.

Siberyanın dışında bulunan Winnipeg için yapılan bu sığınaklar, 600.000 kişilik ve havaların eksi 40 dereceye kadar indiği bu yerde, donan nehri çeşitli aktivitelerle özellikle de kaymak için kullanan şehir sakinleri için tasarlanmış.

Tasarımın rengarenk hali ve dokusu düşünüldüğünde, tam olarak hayal ettiği işlevi yerine getiren, ponpon sığınaklar, kullanıcıya sıcak ve ışıklandırılmış bir dinlenme ve sığınma mekanı oluşturuyorlar. İç kısmındaki sabit hava sayesinde daha sıcak bir iç sahip ve koruyan ponponlar, kullanıcıyı tasarımla interaktif bir şekilde kurguluyor.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın