Dev Masa ve Sandalyelerle Dikkat Çeken Bir Bina

Dev Masa ve Sandalyelerle Dikkat Çeken Bir Bina

Nikken Sekkei, şekerleme şirketi Shunkado'nun Hamamatsu şehrindeki genel merkezi Sweets Bank'ın binalarının önüne bir dizi dev ahşap masa ve sandalyeler tasarladı.

Ofis tarafından “sosyal medya dostu” bir tasarım olarak tanımlanan, normal ölçeğin on üç katı olan büyük boyutlu mobilyalar, Shunkado’nun kafesindeki mobilyalardan modellenmiş.

Karma kullanımlı binada Shunkado ofisleri, bir restoran ve kafe ile yerel banka Hamamatsu Iwata Shinkin’in bir şubesini Sweets Bank projesi altında birleştirilmiş.

Bina yağmur ve güneşten korunmak için mobilyalar ve konfor sağlayan cam kutular olmak üzere iki ana unsurdan oluşuyor.

Proje, bir çift iki katlı cam bloğa bölünmüş. Güney yönündeki daha küçük blokta banka için ofisler bulunurken, kuzeydeki daha büyük blokta zemin katta bir kafe ve dükkan ile üstte Shunkado için ofisler yer almış.

Her iki bloğun girişinde, büyük boy masa ve sandalyeler, büyük boy bir hediye çantası, sake şişesi, tabure ve kırmızı bir domuz gibi heykellerle bezenmiş korunaklı teraslar oluşturulmuş.

Kafenin içinde dev bardaklar ve çaydanlıklar kullanılarak dev heykeller yaratılarak, dış cephenin oyuncu karakteri içeride de devam ettirilmiş.

Ofis katı daha minimal ve sade şekilde düzenlenmiş. Cam kutular, soyut bir şekilde tasarlanmış bir mobilya zemini olarak hizmet edecek şekilde basitçe detaylandırılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın