Dev isimler Kepez’de yaşatılıyor

Kepez Belediye Meclisi, ilçede yapılan kalıcı eserlere, oybirliği ile Mimar Sinan'ın, Turgut Özal'ın, Necmettin Erbakan'ın, Hamza Taş'ın, Turgut Cansever'in, Şehit Üsteğmen Gökhan Korkut'un ve Aslı Çakır Alptekin'in isimlerini verdi.

Daha öncede de yaptığı tesislere, birçok önemli şahsiyetin, şehitlerin isimlerini veren Kepez Belediyesi, Türk mimarisinin, siyasetinin, sporunun önemli isimlerine ve şehitlerine karşı vefa görevini bir kez daha yerine getirdi. Kepez Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısında, Ak Parti Grubu, ilçede yapımı tamamlanan tesislere ve yeni açılan yollara, ülkeye ve Antalya’ya siyaset, mimar, sanat, spor alanında hizmet verenlerin, terörle mücadelede şehit olanların isimlerinin verilmesiyle ilgili önerge verdi. Önergeye MHP ve CHP grubu da destek verdi.

En büyük tesise Mimar Sinan ismi

Kepez Belediye Başkan Hakan Tütüncü, başkanlığında toplanan mecliste verilen önerge ile Yeşiltepe Mahallesi ORÜS alanında yapımı süren 2 bin kişilik çok amaçlı Antalya’nın en büyük kongre ve sergi merkezine, büyüklüğüne yaraşır isim önerildi. Kanun Sultan Süleyman, II. Selim ve III. Murat dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan, Selimiye Camii, Süleymaniye Camii gibi yapıtlarıyla geçmişte ve günümüzde dünyaca tanınan Mimar Sinân’nın ismi, tesise verildi.

Özal ve Erbakan ismi bulvarlara verildi

Anavatan Parti’sinin kurucusu, 45. ve 46. dönem hükümetlerinde başbakanlık yapmış olan sekizinci cumhurbaşkanımız rahmetli Turgut Özal ile 28 Haziran 1996 – 30 Haziran 1997 tarihleri arasında başbakanlık yapan, Saadet Partisi genel başkanı merhum Necmettin Erbakan’ın ismi de yeni açılan bulvarlarda yaşayacak. Baraj Mahallesi Altınova Caddesi ile Muammer Aksoy Caddesi arasında kalan turizm yolu Turgut Özal Caddesi, Hüsnü Karakaş Mahallesi Sütçüler Caddesi ile turizm yolu arasındaki 5724 nolu Sokağa da Prof. Dr. Necmettin Erbakan ismi verildi.

Bir ayıp ortadan kaldırıldı

Yeni açılan yollara ismi verilen diğer bir siyasetçide AK Parti Antalya İl Teşkilatı kurucusu ve partinin eski Antalya İl Başkanı rahmetli Hamza Taş oldu. Varsak Menderes Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı bitimi ile Kirişçiler Köyü kavşağı arasında kalan yola Hamza Taş Caddesi ismi verildi. Konuyla ilgili söz olan MHP Grup Sözcüsü Mustafa Reşit Oktay ise mensubu olduğu Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, 2009’da Hamza Taş’ın isminin, verildiği caddeden kaldırıldığı anımsatarak, “Bu karar ile Hamza Taş’ın ailesini üzdük. Hamza Taş’ın isminin yaşatılacak olması ve bir ayıbı ortadan kaldıracak olması bakımından Kepez Belediye Meclisi’ni kutluyorum.”

Şehidin ismi mahallesinde yaşayacak

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nin Derecik Beldesi Balkaya Dağları’nda terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit düşen Antalyalı Üsteğmen Gökhan Korkut’in ismi de mahallesinde ölümsüzleştirilecek. Erenköy Mahallesi 4849 Sokak ile Esentepe Mahallesi 4980 sokaklar Şehit Üsteğmen Gökhan Korkut Caddesi olarakdüzenlendi.

Çankaya’ya Turgut Cansever Caddesi

Kepez Belediyesi, 1920 Antalya doğumlu, mimar, şehir plancısı, düşünür, kent, imar, koruma alanlarında pek çok görev alan, Beyazıt Meydanı’nı tasarlayan ve “Bilge Mimar” olarak bilinen Turgut Cansever’i de unutmadı. Çankaya Mahallesi Barış Manço Bulvarı ile 6444 sokak arasında kalan yol Turgut Cansever Caddesi ismiyle anılacak.

İlk Olimpiyat şampiyonunun ismi de Kepez’de

Helsinki’de düzenlenen 2012 Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 1500 metrede, 2012 Yaz Londra Olimpiyatlarfnda 1500 metrede altın madalya kazanan, Türkiye’nin olimpiyatlarda atletizm alanında ilk altın madalya kazanan sporcusu Aslı Çakır Alptekin’in ismi de bir caddede çocuklara ve gençlere örnek olacak. Fabrikalar Mahallesi Kipa AVM – Özdilek AVM ile Namık Kemal Bulvarı Dumlupınar Bulvarı arasındaki yol da Aslı Çakır Alptekin Caddesi olarakadlandırıldı. Göçerler Mahallesi’ndeki 3401 Sokak’ın, Antalya Bulvarı’ndan Masa Dağı üzerindeki Soysal Sitelere kadar olan kısmı Göçerler Caddesi olarak belirlendi. Kepez Belediye Meclisi de isim tespit komisyonunun önergesini oy birliği ile kabul etti.

Sinan’ın mimari sırrı hala çözülemedi

Önergeye desteklerinden dolayı meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Hakan Tütüncü, Büyük Mimar Sinan’ın ismini, Antalya’nın en büyük kongre ve sergi merkezine vermekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Tütüncü, konuşmasının devamında “50 yaşında mimarlığa başlayıp 80 yaşında mesleği bırakan büyük Mimar Sinan, dünya mimarlığına hala sırları çözülememiş nice teknikler kazandırdı. Mimar Sinan’ın Osmanlı tezkerelerinde kayıtlı 700’ü aşkın eseri bulunmaktadır. Sinan’ın geliştirdiği hesaplamalar şimdi bile en modern bilgisayarlar marifetiyle çözülememektedir.” görüşünü dile getirdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın