Dev Boolean Kuş Evi, Yerel Kuşları Yakından İzleme Fırsatı Sunuyor

Taipei merkezli Phoebe Wow Architects Tayvan'da bulunan Yangmingshan Ulusal Parkı'nın merkezi için büyük bir kuş evi tasarladı.

Yerel kuş türlerini konuk eden bu dev ahşap bina, beş eğimli çatıya sahip. Ziyaretçilere bu muhteşem ahşap kuş evinde mola verme imkanı da sunuluyor.

Bu dev kuş evi, Tayvan’da her yıl düzenlenen geleneksel çiçek festivali için tasarlanmış. Bu özel bölge inanılmaz kuş türleri ile tanındığından, mimarlara ilham vermiş ve yerli kuşlara geniş bir alan sağlayan bir bina yaratmışlar.

Yaklaşık 900 m²’lik yapı, eğimli çatılı beş ayrı kat içeriyor. Dış kısım, arka bahçeler, bahçeler veya verandaların etrafına asılan alışılagelmiş küçük kuş evlerini hatırlatan servi ağacından yapılmış, doğal ahşap ve kabuk kaplamalarıyla kaplanmış. Cephe boyunca kuşların içeri girip çıkabilmeleri için çok sayıda açıklık oluşturulmuş.

Yapı aynı zamanda insanların çiçek festivali sırasında dinlenmesi için de planlanmış. Çift girişe sahip olan ahşap yapıya girenleri değişik şekilli farklı alanlara sahip karanlık bir iç mekan karşılıyor.

Ayrıca, iç mekan sergiler için halka açık bir alan da içeriyor. Bina, ayrıca ziyaretçilere rutinlerinden kaçmak veya sadece bir süre meditasyon yapmak için birkaç gün geçirebilecekleri özel köşeler de sunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın