Dev Bir Çift El Üzerinde Yükselen Yaya Köprüsü

Vietnam’daki Da Nang kentinin Ba Na Hills bölgesinin yüksek bir noktasında konumlanan Golden Bridge, dev bir çift elin üzerinde yükseliyor.

Golden Bridge’in üzerinde yürüyen ziyaretçiler, uçsuz bucaksız manzaranın ve Ba Na’nın heybetli dağlarının tadını çıkarıyor.

Deniz seviyesinden yaklaşık 1.400 metre yükseklikte asılı duran köprü, dağın yamaçlarından çıkan iki dev elin tuttuğu altından bir şerit gibi gözüküyor. Köprü üzerindeki yol boyunca dikilen lobelia krizantemleri, köprüye mor bir renk veriyor.

8 boşluklu, yaklaşık 150 metre uzunluğunda ve 2 milyar dolarlık yatırımın bir parçası olan köprünün, Vietnam’ın en çok turist çeken noktalarından biri haline gelmesi amaçlanıyor. 1990’lardan beri önemli bir turist merkezi haline gelen Vietnam halen çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor.

Golden Bridge’in içinde olduğu Ba Na Hills’deki Thien Thai Garden adlı proje, aynı isimli tatil beldesinde bulunuyor. 1919 yılında kurulan bu tatil bölgesinde bir zamanlar 200 küsur villa bulunuyordu. Bugün burası lunapark benzeri oyun alanları içeriyor. Ayrıca burada bir füniküler, dağ hız treni ve balmumu müzesi de bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın