DEÜ rektörlük binası AVM oluyor

Dokuz Eylül Üniversitesi, Tınaztepe'deki yerleşkeye ek inşaatlar yapacak. Alsancak'taki rektörlük binası, Buca'ya taşınırken, mevcut binanın alışveriş merkezinin yer aldığı komplekse dönüştürülmesi planlanıyor.

İZMİR – Buca’nın merkezinde bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hukuk Fakültesi, Tınaztepe Yerleşkesi’ne taşınacak. Fakülte’nin temeli, rektörlük binasıyla birlikte ocak ayında atılacak. Her iki bina da iki yıl içinde bitirilecek. Eski Hukuk Fakültesi’nin dersliklerini, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kullanacak. Alsancak’taki rektörlük binası da alışveriş merkezi olacak.

Hukuk’ta sıkışıklık
Okula erken gelenin dersi oturarak dinleme şansına sahip olduğu Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki sıkışıklık yeni bina ile aşılacak. Buca merkezdeki Hukuk Fakültesi, Tınaztepe Yerleşkesi’ne taşınacak. Ocak ayında temeli atılacak bina, iki yılda tamamlanacak. İçinde üç tane 500 kişilik amfisi olacak. Yeni fakülte, 25 bin metrekare alanda yapılacak ve 15 milyon liraya mal olacak.

2 yılda tamamlanacak
Hukuk Fakültesi yerleşkeye geçince eski binayı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kullanacak. Üniversitenin Alsancak’taki 13.5 dönüm genişliğindeki rektörlük binası da yerleşkeye taşınacak. Temeli ocak ayında atılacak yeni bina, iki yıl içinde tamamlanacak, 22 bin metrekare üzerine yapılacak, yapımı için 14 milyon lira harcanacak.

Üniversite için iyi bir gelir kapısı açılacak
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, “Rektörlük binamız çok geniş bir araziye yapıldı. Buradan taşınınca bina yıkılacak. Burayı ya Üçkuyular’daki Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi gibi kültür ve sanat merkezi yapabiliriz. Ya da kent merkezinde olmasının avantajı kullanılarak büyük bir AVM olabilir. Buradan üniversite kira geliri kazanacak. Böylece üniversitemiz bir arazisini iyi bir şekilde değerlendirmiş olacak” dedi.

Etiketler

1 Yorum

  • omer-yilmaz says:

    Üniversiteler ve orta öğretim kurumları kent merkezlerini terk ediyor. Bu zaten başlı başına tartışılması gereken bir durum ama bu durumu böylece bırakalım bir an.

    Dokuz Eylül Üniversitesi, kent dışında, Buca’nın yükseklerindeki Tınaztepe kampüsüne taşınmış. Bilmiyorum görenlerin oranı nedir ama o kampüs yaşanacak, okunacak yer mi! Kent dışına çıkınca nitelikli çevreler oluşturuyor olsak hadi diyeceğiz ki “bir yandan kaybediyoruz ama öte yandan kazanıyor, akademisyen ve öğrencilerimize daha nitelikli fiziksel çevreler sunuyoruz” yok böyle de değil.

    Off ki of.

Bir yanıt yazın