Destek Olan, Dengeleyen, Tutan ve Çeken Eller

Son günlerde bir çift dev el Venedik’teki Ca’Sagredo Hotel’in iki cephesini bir arada tutmaya çalışıyor.

Ellerden biri binanın geniş yüzünü destekliyor diğeri birinci katın penceresinden parmağını sokmuş, köşeyi tutuyor. Grand Canal’dan çıkan ve binanın dağılmasını bir an için durdurmuş izlenimi veren iki beyaz el, Venedik Bienali için, heykeltıraş Lorenzo Quinn tarafından yerleştirilmiş.


Lorenzo Quinn’in Venedik Bienali’nde sergilenen “Support” isimli heykeli

Bedenin en zahmetli ve teknik olarak en zorlayıcı uzvu kabul edilen elleri yontmak istediğini söyleyen sanatçı ekliyor: “El çok fazla güce sahip- sevme gücü, nefret etme gücü, yaratma ve yok etme gücü.” Venedik’in batmakta olan bir şehir olduğunu söyleyen heykeltıraş, iklim değişiklikleri ve zamanın yıpratıcı etkisi altındaki bu ilham veren şehrin, bizim ve gelecek jenerasyonların desteğine ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. Nitekim kanaldan çıkan ellere verdiği isim de (destek) bu fikirle birebir örtüşüyor. Eller, ince bir jestle tarihi binayı tutuyor.

Lorenzo Quinn elleri çoğu başka projesinde de kullanan bir heykeltıraş. İnsan bedeniyle çalışmayı seven sanatçı, ilk yaptığı heykelin Michelangelo’nun “Adam” çiziminden ilhamla yaptığı torso olduğunu söylüyor internet sitesinde ve kendini nasıl bir sanatsal geleneğe yakınsadığına dair ip ucu veriyor.


Love


Hand of God

İdealize edilmiş kadın ve erkek bedenleri üzerinden ilişki, dayanışma, hayat, tanrı, aşk gibi olguları ele alan sanatçının heykellerine aşağıdan devam edebilirsiniz:


Four Loves


The Force of Nature


Volare

Not: Sanatçı ile ilgili diğer bir ilginç not ise babasının ünlü aktör Anthony Quinn olması. 

Etiketler

Bir yanıt yazın