Designnobis, Tasarım Alanında İki Yeni Ödülün Sahibi Oldu

ODTÜ Teknokent'te faaliyet gösteren sürdürülebilir tasarım ofisi Designnobis 2014'ü iki yeni ödülle tamamladı.

Design Turkey Tasarım Ödülleri’nde “Steam” adlı çayı buharda demleyen çaydanlık tasarımı ile Dr. Hakan Gürsu ve Designnobis”Kavramsal Tasarım Ödülü”ne layık görülürken diğer bir ödül ise Çin’in tasarım alanındaki ödülleri Dongguan Cup Endüstriyel Tasarım Yarışması’ndan geldi.

Doğu’daki Çay Kültüründen İlham Alan Çaydanlık Projesi

Türkiye’nin tasarımda en büyük ödül organizasyonu olan Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nde 65 ürün “İyi Tasarım Ödülü” alırken, Kavramsal Tasarım Ödülü’nün sahibi “STEAM çaydanlık tasarımı” ile Hakan Gürsu oldu.

Bu yıl ilk kez uluslararası başvurulara açılan ve toplamda 405 başvuru alan organizasyonda 65 ürün “İyi Tasarım Ödülü‟ alırken, 54 kavramsal tasarım başvurusu arasından yalnızca 1 Kavramsal Tasarım Ödülü verildi. Kavramsal Tasarım Ödülü alan Hakan Gürsu‟nun Doğu’daki çay kültüründen ilham alarak tasarladığı çalışması, alt ve üst haznesiyle çay hazırlama ritüelini yansıtan ocak üstü çaydanlık niteliği taşıyor. 2014 yılı içerisinde mutfak aletleri kategorisinde çeşitli yarışmalardan ödülle dönen tasarım, A Design Award yarışmasında platin ödüle ve International Design Awards yarışmasında birincilik ödülüne layık görülmüştü.

Çin’in Tasarım Yarışmasında İlk Kez Türkiye’ye Ödül Verildi

Çin’in Dongguan kentinde 2005 yılından itibaren düzenlenen ve Çin’in tasarım alanındaki en prestijli ödüllerinin sahiplerini bulduğu Dongguan Cup Endüstriyel Tasarım Yarışması’nda bu yıl ilk defa büyük ödül Türkiye’ye verildi. Türk tasarımcı Dr.Hakan Gürsu, güneş enerjili şarj ve aydınlatma ünitesi tasarımıyla “Altın Ödül” kazanarak verilen 4 büyük ödülden birinin sahibi oldu. 

ODTÜ Teknokent’te yer alan katma değerli tasarım merkezi Designnobis bünyesinde Dr.Hakan Gürsu tarafından geliştirilen “Torchia” taşınabilir şarj ve aydınlatma ünitesi, enerji kaynağı olarak güneşi kullanıyor ve solar panelleriyle elde ettiği enerjinin cep telefonu gibi taşınabilir cihazlarda kullanılabilmesini sağlıyor. Acil durum ve afet halinde de kullanılabilen ürün aydınlatma ve işaretleme yapabiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın