Designnobis, International Design Awards (IDA)’tan Beş Ödülle Döndü

Designnobis, International Design Awards (IDA)'ta tasarım beş projesiyle ödüle layık görüldü.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles kentinde düzenlenen International Design Awards yarışmasının 2014-2015 yılı sonuçları açıklandı. ODTÜ Öğretim Üyesi Dr. Hakan Gürsu ve Designnobis ekibi, bu yıl 7 ödül birden kazanarak bu yıl gösterdiği performans sonucunda “Ödüllü Şirketler” sıralamasında ilk 5’e yükseldi.

Ödüle layık görülen tasarımlar arasında öne çıkan “Solar Taxi” elektrikli araç, güneş panelleri ile temiz enerjisiyle çalışıyor ve şehir merkezlerinde turistik amaçlı kullanımı hedefliyor. Ulaşım kategorisinde iki ödülün birden sahibi olan tasarım alternatif enerjiyle çalışan geleceğin ulaşım aracı olarak nitelendiriliyor. Dr. Gürsu ve Designnobis ekibinin geliştirdiği ödüllü ürünler şu şekilde;

Solar Taxi

Temiz enerji kullanan Solar Taxi, sakin şehir merkezlerinde ve turistik alanlarda kullanıma uygun, yüksek performanslı hizmet vermek üzere tasarlanmıştır. Güneş enerjisini kullanımının yanında elektrikli olan araç, hafif, ekonomik, güvenli ve çevreci ürün kimliğiyle modern ortamlara uyum sağlarken panoramik manzarası ile ferah bir iç mekan yaratır. Katlanabilir koltuklarıyla 5 yolcuya kadar genişleyen esnek iç hacmi, rampa ve çift kapısı ile engelli kullanımı için de erişilebilirlik sağlıyor. Solar Taksi Ulaşım ve Alternatif Yakıtlı Araçlar kategorilerinde ikincilik ödülü ve mansiyon ile onurlandırıldı.

Torchia Solar LED Lamba/ Şarj Cihazı

Ana güç kaynağı olarak güneş enerjisini kullanan, dış mekan kullanımına uygun taşınabilir bir acil durum feneri ve şarj ünitesi olan Torchia, aynı zamanda araba kazası ve ya doğal afet gibi acil durumlarda uyarı vermeye yarayan bir flaş ışığı olarak da kullanılmaktadır. Tasarım Sürdürülebilir Yaşam/ Çevresel Koruma kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Scorpion Lamp

Var olan Masa Lambalarının kafa ve boy ayar mekanizmaları sebebiyle kısa zaman içerisinde istenilen verimde kullanılamaz duruma gelmesi problemine bir çözüm olarak tasarlanmış; mekanizma içermeden muazzam bir aralıkta ayarlanabilen minimalist masa aydınlatması Scorpion Lamp, Ev Ürünleri-Aydınlatma kategorisinde üçüncülük ödülü aldı.

Bu üç ödülün yanı sıra; çağdaş kent yaşamına uyumlu taksi istasyonu “Taxi Station”, Mimari ve Diğer Mimari kategorilerinde, modüler parçalardan oluşan ve alet kombinasyonları yaratmayı sağlayan inovatif set “Modular Hand Tools” ise Dış Mekan ve Egzersiz Ekipmanları – Bahçe Mobilya ve Aksesuarları kategorisinde mansiyon ödüllerine layık görüldü.

Etiketler

Bir yanıt yazın