Design Miami’de Tabanlıoğlu’ndan Lounge Tasarımı

Dünyanın etkili galerilerini, koleksiyonerleri ve tasarımcılarını bir araya getiren Design Miami’de Tabanlıoğlu’da vardı.

Design Miami Filamingo Lounge’u davet üzerine tasarladıklarını söyleyen Murat Tabanlıoğlu, “Lounge için ana tasarım çerçevemiz alanın orantıları ve mekânsal nitelikleri ile birlikte; Miami, Florida ve ABD’nin çevresel verileri oldu” dedi. 

Tabanlıoğlu Mimarlık olarak kısa bir süre önce New York’ta ofis açtıklarını ve ABD’deki varlıklarını ifade etmenin bir adımı olarak Miami’de olduklarını vurgulayan Melkan Gürsel ise, “Flamingo Lounge’un tasarımı modern mimarlığa dayalı yaklaşımımızı ifade etmek için bir fırsat oldu. Miami Vice dahil, Hollywood’un izleri de içinde olmak üzere, kişisel Miami algımız tasarımda etkili oldu” diye konuştu. 

Tasarım kültürünü paylaşmak üzere dünyanın pek çok yerinden koleksiyonerleri, galerileri, tasarımcıları, küratörleri ve eleştirmenleri, her yıl Aralık ayı başında Miami’de bir araya getiren Design Miami’ye gelen özel davetliler bu yıl Tabanlıoğlu Mimarlık’ın tasarladığı, “koleksiyonerler salonu” olarak da geçen Filamingo Lounge’da ağırlandı.

100 metrekarelik bu buluşma alanında renk olarak sadece şeker pembesi kullanıldı. Mobilyalardan, duvarlara ve zemine; mekanda kullanılan elemanların hepsi özel döküm reçine malzemeden elde edildi. Kült film yönetmeni John Waters’ın ihtişamlı debdebesinden, Mies Van Der Rohe’nin minimalizmine ve Gaetano Pesce’nin renkli akışkanlığına kadar bir dizi farklı kaynak tasarıma esin verdi.

Uzun bir dikdörtgen formundaki mekânda, her biri ayrı bir mobilya parçasıyla temsil edilen 4 farklı bölüm bulunuyor. Oturma, dayanma, servis verme gibi işlevlere karşılık gelen, farklı yükseklik ve formlarda temel geometrik karakterlerden oluşan bölmelerin biri dairesel kapalı, diğeri tek tek ünitelerden oluşan iki oturma alanı; ayrıca, kare bir bar ve bistro olarak kullanılacak elemanlarla oluşturulan bir diğer açık alan art arda gelerek Lounge’un ana strüktürünü kuruyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın