Design Miami / Basel 2016’dan Seçki

14 Haziran'da başlayan ve 19 Haziran tarihine kadar sürecek olan tasarım fuarı Design Miami / Basel'in peyzaj temalı "Design At Large" programı kapsamında, mimarlık ve tasarımın doğayla ilişkilendirildiği geçici yerleştirmeler izleyiciyle buluşuyor.

Her yıl Haziran ayında, Miami’de ve İsviçre’nin Basel kentinde yapılan uluslararası Art Basel sanat fuarına paralel olarak gerçekleşen Design Miami / Basel 2016, 14 Haziran’da başladı. Design At Large, Design Miami / Basel’in, seçilen bir tema etrafında üretilen büyük ölçekli işlerin geçici yerleştirmelerinin yapıldığı özel bir bölüm. Bölümde bu sene “peyzaj” temasıyla, yapılı ve doğal çevre ilişkilerini, edebi, şiirsel, bilimsel ve teknolojik perspektiflerden keşfetme iddiasında olan işler yer alıyor.

Bu işlerden bazıları şöyle:

Alexandra Kehayoglou, “No Longer Creek”

Sanatçı Alexandra Kehayoglou, “No Longer Creek” adını verdiği halıyı yaparken, Buenos Aires’in yeşil otlaklarından esinlenmiş. Arjantin’in doğal peyzajlarını ölümsüzleştirmek istemiş.


“No Longer Creek”, Alexandra Kehayoglou, 2016


“Pastizal”, Alexandra Kehayoglou, 2015

Ron Arad, “Armadillo Çay Pavyonu”

Armadillo Çay Pavyonu (Armadillo Tea Pavillon), sanatçı ve mimar Ron Arad tarafından tasarlanmış, iç ve dış mekanı kullanılabilen bir strüktür. 5 modüler kontplaktan oluşan yarı kapalı, sökülüp geri monte edilebilir olan yapı; oyun odası olarak veya çay içilip sohbet edilebilecek bir pavyon gibi istenilen işlevlerde kullanılabilme esnekliğine sahip.


“Armadillo Tea Pavilion”, Ron Arad, 2016


“Armadillo Tea Pavilion”, Ron Arad, 2016


“Armadillo Tea Pavilion”, Ron Arad, 2016

Jean Prouvé, “Temporary School of Villejuif” 

1956 yılında Jean Prouvé, Fransız Hükümeti tarafından, Paris banliyösünde kolay monte edilip sökülebilen, hafif malzemelerle geçici bir okul kompleksi tasarlanması için görevlendirilmiş. Prouvé, prefabrik elemanlar, saç çelik kolonlarla desteklediği eğimli lamine çatı kullanarak “Temporary School of Villejuif”i yapmış. Prouvé’nin okul için geliştirdiği inşa prensibi, 1956’da yine kendisinin tasarladığı ve günümüzde tarihi anıt olarak addedilen, Fransa’nın Evian kentindeki, “Pump Room”dan alınmış.


“Temporary School of Villejuif”, Jean Prouvé, 1957


“Temporary School of Villejuif”, Jean Prouvé, 1957


Jean Prouvé, “Pump room of Cachat” Sistem Şeması, 1956


Jean Prouvé, “Pump room of Cachat”, 1956

Tom Price, “PP Trees”

Tom Price, “PP Trees” yerleştirmesini ziyaretçilere kiraz ağaçlarının arasında olmakla benzer bir deneyim yaşatmak için tasarlamış. Sanatçı, ağaç korusu atmosferi yaratmak istediği enstalasyonunu plastik borular ve kablo bağları kullanarak oluşturmuş.


Tom Price, PP Tree, Washington, 2011


Tom Price, PP Tree, Washington, 2011

Etiketler

Bir yanıt yazın