Desai Chia’dan Göl Kıyısında Bir Ev

Desai Chia Architecture tarafından balıkçı kulübelerinden esinlenilerek tasarlanan Michigan Gölü kıyısındaki konutta, ölü dişbudak ağaçları geleneksel yöntemler ile yeniden değerlendiriliyor.

Fotoğraflar: Paul Warchol

Desai Chia firması, Michigan Gölü manzarasına hakim, üç sıralı kütleden oluşan bir ev tasarladı. Bir mutfak ve üstü kapalı bir teras bulunduran birinci kütle, konutun birincil yaşam birimini oluştururken, diğer iki kütlede ebeveyn odası ve çocuk odaları bulunuyor.

Bu strüktürler, bir yemek odası vazifesi gören üstü kapalı bir koridor ile birbirine bağlanıyor.

Bölgedeki balıkçı köylerinde yer alan konutların yapısından esinlenilen projede, Environment Architects ile birlikte çalışıldı. Çatı şekillendirilirken, çatının engebeli arazi ile bütünlük sağlamasına dikkat edildi.

Dış cepheler, shou sugi ban ya da yakisugi adıyla bilinen ve Japonya’da kullanılan geleneksel bir metod ile çürümeye veya böceklenmeye dirençli hale gelecek şekilde kaplandı.

Evin iç cephelerinde, döşemelerinde ve hatta bazı eşyalarında çevre bölgede bulunan, hastalıklı ve kurumaya yüz tutmuş dişbudak ağaçları kullanıldı. Bahçedeki patika yol ve basamaklar ise bölgeden alınmış taşlardan yapıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın