Derbent’e Yıkımdan Önce Gözaltı

Sarıyer Derbent Mahallesi'nde kentsel dönüşüme karşı mücadele eden 16 kişi gözaltına alındı. Suçlama, "ekonomik amaçlı örgüt kurmak"; dosyada gizlilik kararı var.

Sarıyer Derbent Mahallesi’nde barınma hakkı için kentsel dönüşüme karşı mücadele veren 16 kişinin evi sabah 5:30’da basılarak gözaltına alındılar.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonda, Konut Hakkı Koordinasyonu Sözcüsü Köksal Doğan, Derbent Mahalle Derneği Başkanı Rıza Coşkun ve mahalle kooperatifi başkanı Aydemir Görmez de var.

Avukat İbrahim Pehlivan, dosyada gizlilik kararı olduğu için neyle suçlandıklarını öğrenemediklerini sadece “ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, üye olmak ve ölümle tehdit etmek” suçlamaları olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Pehlivan, Vatan Emniyet’te tutulan kişilerin bugün ifadelerinin alınmadığını belirtti.

Mahalleli, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile görüşmeler yapıyordu ve en son yapılan toplantıda Genç, mahallelinin hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceğini ve uzlaşma sağlayacağını söylemişti.

Gecekondu mahallesi olan Derbent’te 2004’te kentsel dönüşüm ilan edilmişti. Mahalleli dönüşüme karşı dernek ve kooperatif kurmuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın