Deprem Bölgesinde Yaşam İçin Modüler Konteyner Tasarımı

Deprem Bölgesinde Yaşam İçin Modüler Konteyner Tasarımı

Duygu Türen Design Studio ekibi deprem bölgesinde barınma, yemek, sosyalleşme ve eğitim gibi farklı ihtiyaçları karşılamak üzere kullanabilecek modüler panellerden oluşan, taşıma ve montaj kolaylığı sunan bir konteyner tasarımı geliştirdi.

Proje açıklaması şu şekilde:

“Ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu süreçte, herkesin kendi becerileri ve gücü dahilinde dayanışma içinde olduğunu biliyoruz. Biz de Duygu Türen Design Studio ekibi olarak deprem bölgesinde barınma, yemek, sosyalleşme ve eğitim gibi farklı ihtiyaçları karşılamak üzere kullanabilecek modüler panellerden oluşan, taşıma ve montaj kolaylığı sunan bir konteyner tasarımı geliştirdik.

18 m²’den oluşan bir birim, modüler paneller sayesinde ihtiyaca uygun olarak farklı büyüklükteki alanlara kolaylıkla evrilmektedir. Birimlerin farklı şekilde birleşmesi ile avlular yaratılarak sosyalleşme alanları kurgulanmıştır. Bu birimler ile oluşturulacak yaşam alanlarında her birimin kendi enerjisini karşılayabilmesi için güneş panelleri, yağmur suyunu toplama sistemlerinin kullanılması ve özellikle sebze – meyve üretimi için topraksız tarım odalarının oluşturulması ile kaynakların ve enerjinin etkin kullanımı sağlanmıştır.”

Etiketler

Bir yanıt yazın